iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Nog slimmer, duurzamer en voordeliger laden dankzij samenwerking met Jedlix

Hyundai wil elektrisch rijden zo toegankelijk mogelijk maken. We bieden daarom niet alleen de meest uiteenlopende geëlektrificeerde modellen, maar denken ook na over hoe we het opladen van elektrische auto’s nog makkelijker kunnen maken. Zo heeft Hyundai sinds 2019 een partnership met Vattenfall inCharge voor de levering van toekomstbestendige laadoplossingen. En nu gaan we ook samenwerken met Jedlix, marktleider in slim laden.

Serge Subiron, CEO van Jedlix Nederland (links) en Anne Lobbes, Manager PR van Hyundai Nederland.

Stimuleren gebruik van duurzame energie

Jedlix heeft een speciaal platform (Vehicle-to-Grid Integratie) ontwikkeld om het opladen en ontladen van elektrische auto’s te optimaliseren en deze te integreren in het energienet. Jedlix werkt samen met energiebedrijven, laadpaal-operators en autofabrikanten om de total cost of ownership van een elektrische auto te verlagen en het gebruik van duurzame energie te stimuleren.

Door het Jedlix Slim laden-platform te integreren met het Bluelink Connectivity-systeem van Hyundai, kan het opladen van een elektrische auto op het juiste moment worden gepland voor de goedkoopste prijs op basis van de voorkeuren van de berijder. Berijders die beschikken over Bluelink Connectivity kunnen gebruikmaken van de Hyundai Smartcharging App.

Energienetwerk ontlasten

Jedlix Slim laden maakt het gebruik van de elektrische auto dus goedkoper en makkelijker. Door het laadgedrag te sturen, kunnen Hyundai en Jedlix het energienetwerk ontlasten en focussen op volledig groene energie. Op deze manier wordt de transitie naar elektrisch rijden door een stijgende vraag houdbaar, blijft het energienetwerk stabiel en wordt elektrisch rijden nog duurzamer.

Berijders van elektrische auto’s – zoals de emissievrije Hyundai KONA Electric en Hyundai IONIQ Electric – die van deze service gebruikmaken, ontvangen een vergoeding variërend per kWh (afhankelijk van de energieleverancier) en kunnen daarbovenop hun energierekening verlagen op basis van dynamische en daltarieven.

Samenwerking begint in Nederland

De samenwerking van Hyundai en Jedlix start in Nederland en dankzij de mobiele technologie kan de service ook makkelijk toegepast worden in andere landen waar Hyundai Bluelink actief is. Binnen de ontwikkeling van slim laden gaan de partijen ook kijken naar het bi-directioneel laden (V2G) van auto’s voor toekomstige modellen die dit ondersteunen.

Deze technologie zorgt ervoor dat auto’s opgeladen en ontladen kunnen worden; zo is de auto als buffer te gebruiken en zijn energievraag en -aanbod beter op elkaar aan te sluiten. Dankzij deze ontwikkeling kan de elektrische auto een nog grotere bijdrage leveren aan een duurzame en houdbare energietransitie.


Meer over elektrisch rijden

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen