iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

KONA Electric verslaat Tesla Model S, Jaguar I-Pace, Mercedes-Benz EQC en Renault Zoe

Bij een elektrische auto draait alles om hoe ver je komt op een volle accu. Bovendien, het oog wil ook wat en de prijs-kwaliteitverhouding moet natuurlijk goed zijn. Hoe verhoudt de onlangs verbeterde KONA Electric zich tot elektrische auto’s van andere fabrikanten? AutoWeek nam de proef op de som en reed met de KONA Electric en vier andere EV’s – Tesla Model S, Jaguar I-Pace, Mercedes-Benz EQC en Renault Zoe – op en neer van Amsterdam naar Maastricht. Spoiler alert: De KONA Electric wint. Afgetekend.

‘Wat is dit een ontzettend knap ding’

‘Het was al bekend’, concludeert AutoWeek, ‘maar deze rit bevestigt het weer: wat is dit een ontzettend knap ding. Hij kost nog niet eens anderhalf keer de prijs van de Renault, maar is drie keer zo goed. De actieradius is echt indrukwekkend voor dit geld en hoewel de styling je ding moet zijn, ontbreekt het je nergens aan. Zeker afgezet tegen zijn prijs is de KONA van dit vijftal onbetwist de EV die je moet hebben.’

Het hele artikel lees je in AutoWeek nummer 12.

RTL Autowereld over de KONA Electric

RTL Autowereld duikt de bloembollenvelden in met de vernieuwde Hyundai KONA Electric. Verslaggever Allard Kalff vertelt wat er allemaal anders is en hoe deze elektrische SUV in Hyundai’s grote groene plan past. ‘Je merkt achter het stuur dat Hyundai al heel lang bezig is met elektrische auto’s – langer dan veel concurrenten, waarvan sommige pas net een elektrische auto hebben.’ Bekijk de video:Ontdek zelf de KONA Electric

De KONA Electric biedt keuze uit twee verschillende batterijpakketten: 64 kWh (met een actieradius van 484 km volgens WLTP) en 39 kWh (actieradius van 305 km volgens WLTP). De elektrische SUV dankt zijn riante rijbereik aan een aantal opvallende updates. Zo zorgen nieuwe Michelin Primacy 4-banden onder de KONA Electric voor een aanzienlijkere lagere rolweerstand. Meer weten over de KONA Electric?

Ontdek de KONA Electric

InstaAutoVlog test de KONA Electric

InstaAutoVlog is onder de indruk van de vele vernieuwingen op de Hyundai KONA Electric en is benieuwd met hoeveel kilometer de actieradius is toegenomen. Daarom neemt hij de KONA Electric mee voor een testrit van Oudenbosch naar Maastricht. Met een gemiddelde snelheid van 100 km/u, hoofdzakelijk over de snelweg, probeert de vlogger zoveel mogelijk kilometers te persen uit het 64 kWh-accupakket. Hoe ver reikt hij? Bekijk de video hieronder:

Lees ook:


Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen