iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Battle tussen de stationwagons: Hyundai i30 Wagon verslaat Opel Astra

AutoWeek noemt de Hyundai i30 Wagon een WAKE-UP CALL voor de Europese autofabrikanten. Het snelgroeiende Koreaanse merk bouwt tegenwoordig verdomd goede auto’s, constateert het automagazine na een door de Hyundai i30 Wagon gewonnen Dubbeltest tegen de Opel Astra Sports Tourer. Een paar quotes uit het artikel:

"Dankzij de verticaal geplaatste dagrijlichten en nóg grotere grille heeft hij een iets eigenwijzer gezicht dan de Opel."

"Bovendien heeft hij in tegenstelling tot zijn rivaal richtingaanwijzers in de buitenspiegels."

"De Astra moet het met 540 liter bagageruimte doen, terwijl de Hyundai i30 Wagon daar met 602 liter ruimschoots overheen gaat."

"Ook als je de bankleuning omklapt, overtreft de Hyundai de Opel nog steeds met 20 liter."

"Op de achterbank word je verwend met een middenarmsteun, gecombineerd met bekerhouders en skiluik."

"De Hyundai i30 Wagon levert iets meer trekkracht bij een lager toerental."

"Vooral bij een tussentijdse versnelling, zoals bij een inhaalmanoeuvre, rijdt de Hyundai i30 Wagon de Opel eruit. Indrukwekkend, ook al omdat de Astra ruim 100 kilo lichter is."

"De Hyundai heeft autonoom rijden al enigszins in de vingers, in de Astra kun je je handen maar beter nog even aan het stuur houden."

"De Hyundai heeft als enige een middenarmsteun op de achterbank, een radarsysteem dat helpt bij het achteruitrijden en een vermoeidheidssensor. Deze laatste twee veiligheidsvoorzieningen zijn op de Astra niet eens leverbaar."

"Bovendien kun je bij Hyundai elk jaar gratis je navigatiekaart laten updaten, terwijl dat bij Opel minimaal € 150 kost."

"Kortom: als het gaat om service na de aankoop, staat het Duitse merk met de mond vol tanden."

De volledige test is te lezen in AutoWeek nr. 28.

Unieke garantie
Speciale aandacht is er voor de unieke 5 jaar garantie zonder kilometerbeperking van Hyundai. Een heel ander verschil is dat Hyundai vijf jaar garantie geeft, terwijl Opel het bij de wettelijk verplichte twee jaar houdt, constateert AutoWeek.

Ontdek onze unieke garantie

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen