iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Dit betekenen de vier pixels op het stuurwiel van de IONIQ 6

RTL Autowereld is onder de indruk van de talloze technische snufjes in de nieuwe IONIQ 6. Zo ontdekte verslaggever Andreas Pol dat de vier pixels op het stuurwiel niet alleen door middel van licht- en kleureffecten informatie geven over o.a. de rijmodus en de laadcapaciteit. Met een beetje fantasie staan de ledlampjes ook symbool voor het Hyundai-logo. In morsecode omvatten vier korte piepjes namelijk de letter H. Briljant toch? En RTL Autowereld ontdekte nog meer aan de IONIQ 6. Wat allemaal dat zie je in onderstaande video.

Aandacht voor persoonlijke rijbeleving

Bij Hyundai vinden we dat autorijden behalve functioneel ook leuk en comfortabel moet zijn. Daarom is in de IONIQ 6 veel aandacht besteed aan de persoonlijke rijbeleving. Zo kun je met het EV Performance Tune-up-systeem geheel naar eigen wens de directheid van de besturing, het vermogen van de elektromotor en de gevoeligheid van het stroompedaal en de aandrijflijn aanpassen.

De IONIQ 6 is ook voorzien van Electric Active Sound Design (e-ASD); een technologie die elektrische auto’s nog opwindender en gebruiksvriendelijker maakt. Via het Bose-audiosysteem produceert dit systeem een virtueel rijgeluid. De geluidssoort en het volume binnen in de KONA Electric zijn afhankelijk van de rijsnelheid, het koppel, de elektromotor en de acceleratie.

In de Hyundai IONIQ 6 is veel aandacht besteed aan de persoonlijke rijbeleving

Speed Sync Lighting-modus

En dan is er ook nog de Speed Sync Lighting-modus. Deze functie voegt emotie toe aan de rijbeleving door de helderheid van de interieurverlichting voorin te variëren. Dat gebeurt aan de hand van de rijsnelheid van de auto, van 10% van de verlichting bij 30 km/u naar 100% van de verlichting bij 100 km/u.

De IONIQ 6 is verkrijgbaar met keuze uit twee batterijpakketten en achterwiel- of vierwielaandrijving. In totaal zijn er drie uitvoeringen: Style, Connect en Lounge. In de standaarduitvoering Style is de IONIQ 6 (achterwielaangedreven en met 53 kWh-batterij) al zeer rijk uitgerust. De IONIQ 6 staat in de showroom voor prijzen die beginnen bij € 45.895. Meer weten?Ontdek de IONIQ 6

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen