iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Mag het ietsje groener zijn?

Als enige automerk ter wereld biedt Hyundai keuze uit alle denkbare soorten elektrische aandrijflijnen: hybride, plug-in hybride, volledig batterij-elektrisch en waterstof-elektrisch. Dat is niet onopgemerkt gebleven bij de jury van de Next Green Car Awards. Bij de prestigieuze verkiezing viel Hyundai maar liefst drie keer in de prijzen.

Een hoofdrol was weggelegd voor de KONA Electric. De volledig elektrische SUV sleepte twee onderscheidingen in de wacht: Car of the Year en Family Car of the Year 2018. De jury prees vooral de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van de KONA Electric in combinatie met zijn gezinsvriendelijke functionaliteit.

De Hyundai KONA Electric won bij de Next Green Car Awards twee prijzen: Car of the Year en Family Car of the Year 2018.

Riant rijbereik van 449 km

De Hyundai KONA Electric – met slechts 4 % bijtelling voor zakelijk rijders – is de eerste volledig elektrisch aangedreven compacte SUV in Europa. Deze baanbrekende zero emissie-auto (wegenbelastingvrij) heeft een riant rijbereik van 449 km (volgens WLTP-richtlijnen) op een volle batterij. Meer weten over de KONA Electric?

Ontdek de KONA Electric

Electric Vehicle Manufacturer of the Year

De vele activiteiten en grenzeloze ambities op het gebied van elektrisch rijden leverden Hyundai nog een belangrijke onderscheiding op: Electric Vehicle Manufacturer of the Year. ‘Hyundai heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevend elektrisch automerk', oordeelde de jury. ‘Het brede aanbod elektrisch aangedreven auto’s geeft Hyundai een grote voorsprong op andere automerken.’

De elektrische familie van Hyundai telt vijf modellen: de KONA Electric, IONIQ Electric, IONIQ Hybrid, IONIQ Plug-in Hybrid en de waterstofauto Hyundai NEXO.

Alle elektrische Hyundai-modellen

Met de KONA Electric, IONIQ Electric en de waterstofauto Hyundai NEXO biedt Hyundai drie 100 % elektrisch aangedreven modellen. Deze zero emissie-auto’s vallen alle drie in de voor zakelijk rijders gunstige bijtellingscategorie van 4 %. De elektrisch line-up van Hyundai telt ook nog de IONIQ Hybrid en IONIQ Plug-in Hybrid. Deze modellen combineren een zuinige brandstofmotor met de energie van een oplaadbare batterij.

Kies jouw elektrische Hyundai

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen