iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Rijtest KONA Electric: 613 kilometer op een volle accu!

In Nederland zijn de media het er vrijwel allemaal over eens: met zijn scherpe prijs, riante actieradius en gunstige 4 % bijtelling is de KONA Electric een aanwinst voor de Nederlandse automarkt. Maar hoe kijken ze in het buitenland – en dan met name in het autogekke Duitsland – naar deze 100 % elektrische SUV? Het toonaangevende magazine AutoBild nam de KONA Electric mee voor een bijzondere testrit en verraste vriend en vijand door maar liefst 613 kilometer op een volle accu af te leggen!

Talent om zuinig te rijden

613 kilometer! En dat terwijl de KONA Electric volgens de nieuwe WLTP-testcyclus een toch al niet onaanzienlijk rijbereik van 449 kilometer heeft. Voor de testrit selecteerde AutoBild een van zijn beste en meest ervaren redacteuren: iemand met – niet onbelangrijk – veel geduld en bovendien het bijzondere talent om zeer zuinig te rijden, zonder andere weggebruikers tot last te zijn. Daarbij waren de omstandigheden tijdens de testrit uitermate gunstig: zonnig, 23 graden en weinig verkeer. ‘Reizen in plaats van racen is zo geen enkel probleem’, stelt de testredacteur.

Peddels voor regeneratief remmen

Uiteraard wordt hoofdzakelijk in de eco-modus gereden. De airco blijft uit en op de snelweg passeert de wijzer nimmer de 100 km/u. Ook goed om te weten: de redacteur maakt dankbaar gebruik van de peddels achter het stuur voor de bediening van regeneratief remmen. Daarmee kun je zelf bepalen hoeveel remenergie je op de weg wilt terugwinnen. De accu slaat de vrijgekomen energie op en die komt later van pas bij de aandrijving. De elektromotor werkt zo als een soort dynamo.

131 kilometer boven de fabrieksopgave

Benieuwd hoe dit afloopt? De belangrijkste conclusie hebben we eigenlijk al prijsgegeven: de testredacteur legt 613 kilometer af. Dat is maar liefst 164 kilometer boven de door de fabriek opgegeven waarde van 449 km volgens de nieuwe WLTP-testmethode. Best bijzonder! Het hele verhaal lees je in AutoBild nummer 40.

Ontdek de Hyundai KONA Electric

Ook nieuwsgierig geworden naar de KONA Electric? Ontdek hem op deze speciale pagina. Of kom hem van dichtbij bekijken bij de dealer.


Boek een GRATIS proefrit

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen