iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

KONA Electric versus Tesla Model X in rit over 1.000 km: wie wint?

Wat als je een Hyundai KONA Electric (nieuwprijs € 39.195,-) een wedstrijdje laat doen tegen een Tesla Model X P 90D (nieuwprijs € 133.500,-)? Dat is als een wedstrijdje tussen David en Goliath: op papier een behoorlijk ongelijke strijd, maar wie won er ook alweer? Juist …

De krachtmeting vindt plaats in Noorwegen. Beide auto’s rijden van Oslo naar Trondheim en weer terug. Alles bij elkaar een kleine 1.000 kilometer. Tegenover de Tesla (345 kW (469 pk) en 967 Nm en een bruikbare accucapaciteit van 87 kWh) noteert de Hyundai KONA Electric de volgende cijfers: 150 kW (204 pk) en 395 Nm en een bruikbare accucapaciteit van 64 kWh.

Minder aan de laadpaal

Daarmee lijkt de KONA Electric geen partij voor de Tesla Model X. Tijdens de lange rit bewijst de compacte SUV echter heel slim met zijn krachten om te springen. Zo slim zelfs dat hij veel minder aan de laadpaal hoeft dan de Tesla met zijn veel grotere accupakket. De gemiddelde snelheid ligt voor beide auto’s rond de 90 km/u, maar omdat de KONA Electric minder hoeft te stoppen legt hij de 971 kilometer het snelst af. Lees hier het verslag. Benieuwd naar de beelden?

Bekijk de video

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen