iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Tweede leven voor batterijen elektrische auto’s

Is er leven voor batterijen na jaren van trouwe dienst in elektrisch aangedreven Hyundai’s? Jazeker! In plaats van batterijen te recyclen kunnen deze namelijk ook hergebruikt worden, bijvoorbeeld voor de stroomopslag voor zonnecellen of windturbines.

De productie en verkoop van elektrische auto’s stijgt fors. Daardoor komen ook steeds meer batterijen beschikbaar die niet meer voldoen voor de aandrijving van auto’s. Wel zijn deze batterijen nog prima geschikt om energie in op te slaan.

Samenwerking met Wärtsilä

Om de batterijen van zijn elektrisch aangedreven modellen een tweede leven te kunnen geven werkt Hyundai samen met Wärtsilä. Dit technologiebedrijf uit Finland is een grote speler op het gebied van energiecentrales en heeft zich gespecialiseerd in het hergebruik van batterijen uit elektrisch aangedreven voertuigen.

Hergebruik voor regio’s zonder elektriciteit

Ook Nederlandse Hyundai-dealers hebben zich toegelegd op hergebruik van batterijen. Zoals Autobedrijf Peter Ursem in Zwaag/Hoorn. Het Hyundai-dealerbedrijf is gecertificeerd om autobatterijen te demonteren en te hergebruiken voor regio’s waar geen elektriciteit voorhanden is, zowel in binnen- als in buitenland (Afrika).

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen