iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Laad je batterij op en ontdek deze 5 steden

De volledig elektrische SUV Hyundai KONA Electric heeft een actieradius van maar liefst 482 km. Precies genoeg voor een stedentrip naar een van deze onontdekte pareltjes. Ga op pad met een volle batterij en krijg tijdens een van deze minivakanties zelf nieuwe energie.

1. Charmant Lille (Rijsel)

Net over de Belgische grens ligt Lille (Rijsel): een charmante stad met heel veel bezienswaardigheden en sfeer. Samen met de voorsteden is Lille de vierde stad van Frankrijk en dat merk je vooral aan het grote aanbod aan kunst, cultuur, winkels en horeca. De oude binnenstad, Vieux Lille, met Vlaamse invloeden qua bouwstijl en keuken is het perfecte beginpunt om de stad te leren kennen. Bezoek ook zeker het Palais des Beaux Arts, dat op het Louvre na, het grootste en meest prestigieuze museum van Frankrijk is, de Notre Dame de la Treille en de Saint Maurice kerk én eet mossels op de Grote Markt. Hou je van shoppen? In Lille vind je een kleine 4.000 (!) winkels, van kleine boutiques in de Rue de la Monnaie tot chique warenhuizen zoals Printemps. In het eerste weekend van september verandert Lille bovendien in de grootste antiekmarkt van Europa met maar liefst 100 km aan kramen waar je 34 uur lang kunt snuffelen. Ook het hypermoderne Euralille, net buiten de stad, is een aanrader voor shopliefhebbers. Even tot rust komen, kan goed in het gebied rondom de Citadel en de Lille zoo: een dierenpark waar je voor 10 euro per gezin naartoe kunt.

Afstand vanaf Utrecht: 255 km
Reistijd: 2 u 51 min
https://nl.lilletourism.com/

2. Maritiem Hamburg

Het maritieme Hamburg is een van de steden die echt eens moet bezoeken. De stad is een mix van oud en nieuw en een echte havenstad. De stad ligt aan de Elbe en heeft een imposante haven. Een aanrader is een rondvaart door Speicherstadt. Vaar door de grachten langs de enorme pakhuizen in dit gedeelte van de stad en waan je in de Gouden Eeuw. Speicherstadt ligt in de nieuwe wijk HafenCity waar oud en nieuw elkaar ontmoeten. Ook vind je in Hamburg midden in de stad het Alstermeer, gesplitst in het kleine Binnenalster en grote Buitenalster: een neer eb groene oase in de stad waar inwoners van de stad graag ontspannen. Verder zijn het imposante Rathuis, de St. Michaeliskriche en de Hamburger Kunsthalle een aanrader. Hamburg staat verder bekend om haar vele en mooie winkels, zoals aan de chique Neuer Wall, en een bruisend uitgaansleven. In Sankt Pauli vind je bijvoorbeeld vele kroegen, pubs, theaters en de ietwat vergane Reeperbahn. Ook kun je genieten van een van de vele musicals. Hamburg is na New York en Londen dé grootste musicalstad ter wereld. Kortom, in Hamburg verveel je je geen moment.

Afstand vanaf Utrecht: 430 km
Reistijd: 4 u 40 min
https://www.hamburg-travel.com/nl/hamburg-tourism/

3. Mooi Metz

Voor de meeste Nederlanders is Metz niet meer dan een stad langs de Autoroute du Soleil. Zonde om er alleen maar langs te jakkeren, want deze stad heeft heel veel te bieden. Zodra je Metz binnenrijdt, valt direct de St-Étienne op: deze kathedraal is het symbool van de stad en heeft het meeste glas-in-lood van Frankrijk. Omdat Metz eind negentiende en begin twintigste eeuw bij Duitsland hoorde, vind je in deze stad vele Duitse invloeden, zoals het beroemde stationsgebouw in het Quartier Impérial. Metz ligt aan de Moezel (Moselle) en die rivier is een belangrijke ader door de stad. Het is heerlijk om langs de oevers te wandelen of om op de Moezel te varen. Ook telt de stad vele parken en is het een van de groenste steden van Frankrijk. Wist je trouwens dat in Metz in 2010 het nieuwe Centre Pompidou is gebouwd: een dependance van het gelijknamige museum in Parijs? Centre Pompidou-Metz heeft geen vaste collectie, maar wisselende tentoonstellingen en is zowel van binnen als van buiten een bezoek meer dan waard. Metz wordt vaak bezocht in combinatie met het nét iets verder gelegen Nancy, dat met het Place Stanislas en invloeden uit de Art Nouveau ook een aanrader is.

Afstand vanaf Utrecht: 434 km
Reistijd: 4 u 44 min
http://www.tourisme-metz.com/nl/home.html

4. Bourgondisch Mechelen

Tussen Antwerpen en Brussel ligt nóg een Vlaamse parel die wat minder bekend is: Mechelen, een stad met een rijk verleden en waar ook vandaag de dag genoeg te ontdekken is. Doordat de afstanden in Mechelen klein zijn, kun je hier heerlijk door het centrum slenteren. Mechelen was ooit de hoofdstad van de Bourgondische Nederlanden en dat bourgondische ervaar je ook nu nog. Geniet van de gezellige pleintjes, terrassen en straatjes en ervaar de rust in het Groot Begijnhof dat net als de Ommegang, het Belfort, de Beiaardcultuur en de Sint-Romboutstoren op UNESCO werelderfgoedlijst staat. Beklim ook zeker de 538 treden van de trots van Mechelen: de Sint Romboutstoren en kijk uit tot aan Brussel. Voor kinderen zijn het Speelgoedmuseum, met de grootste collectie speelgoed van Europa, het Technopolis en dierenpark Planckendael een aanrader. Alvast in de stemming komen op www.virtueelmechelen.be zie je de stad vanuit helikopterperspectief en in virtual reality.

Afstand vanaf Utrecht: 150 km
Reistijd: 1 u 41 min
https://toerisme.mechelen.be

5. Cultureel Leeuwarden

Ook ons eigen land heeft veel moois te bieden. De Lonely Planet heeft onlangs Friesland opgenomen in de top drie van ‘Europa’s beste bestemmingen’ voor dit jaar. Volgens dit wereldwijde toonaangevende reismediabedrijf is Friesland een ‘echte verborgen parel’ en nooit eerder eindigde een Nederlandse bestemming zo hoog op de lijst. Een van de redenen dat Friesland op de lijst staat, is dat Leeuwarden-Friesland dit jaar is uitgeroepen tot Europese Culturele Hoofdstad. Vanwege deze titel zijn er in en om Leeuwarden maar liefst 60 culturele en 400 kleinere projecten georganiseerd, zoals de tentoonstelling Escher op reis in het Friese Museum en het straattheater Royal de Luxe, van 17 tot en met 19 augustus. Een bezoekje aan de Oldehove, het icoon van de stad, mag niet ontbreken. Wist je overigens dat die toren schever staat dan de Toren van Pisa? Leeuwarden ligt op 161 km van Utrecht, dat betekent dat de batterij van de Hyundai KONA vol genoeg is om ook nog een rondje langs de tien andere Friese steden te rijden.

Afstand vanaf Utrecht: 161 km
Reistijd: 1 u 46 min

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen