iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Elektrisch rijden hoeft niet duur te zijn

Voor een elektrische auto met een flinke actieradius hoef je niet per se diep in de buidel te tasten. Dat vindt ook Auto Express, het Britse zusterblad van het Nederlandse AutoWeek. Zowel de KONA Electric als de IONIQ Plug-in werd door het toonaangevende automagazine onderscheiden voor zijn scherpe prijs in combinatie met zijn uitstekende prestaties.

Dat gebeurde bij de uitreiking van de Auto Express New Car Awards 2018. Tijdens de jaarlijkse uitreiking van deze onderscheidingen ontving Hyundai de volgende prijzen:

  • Categorie Affordable Electric Car of the Year: Hyundai KONA Electric
  • Categorie Affordable Hybrid Car of the Year: Hyundai IONIQ Plug-in

Elektrische concurrenten op achterstand

De Hyundai KONA Electric liet bij uitreiking van de Auto Express New Car Awards 2018 onder meer de elektrische concurrenten Nissan Leaf en Volkswagen e-Golf achter zich. De Hyundai IONIQ Hybrid versloeg in zijn categorie onder meer de stekkerhybride Toyota Prius.

KONA Electric: actieradius van 482 km

De jury was vooral onder de indruk van de scherpe prijs in combinatie met de ongekende prestaties van de Hyundai KONA Electric. ’s Werelds eerste 100% elektrische SUV met long-range batterij (64 kWh) heeft een rijbereik van maar liefst 482 km (volgens WLTP) en is er vanaf € 39.195,-. Bovendien valt hij in de voor zakelijk rijders gunstige 4% bijtellingscategorie.

IONIQ Plug-in: tot 2020 geen wegenbelasting

De Hyundai IONIQ Plug-in is met zijn vanafprijs van slechts € 29.995,- duizenden euro’s goedkoper dan de concurrentie. Hij heeft een elektrische range van 63 kilometer en een totale actieradius van 1.200 kilometer dankzij de zuinige 1.6 benzinemotor. Bovendien betaal je tot 2020 geen wegenbelasting en zijn er veel fiscale voordelen voor de zakelijk rijder.

Elektrische Hyundai-familie telt 5 modellen

De elektrische familie van Hyundai telt vijf modellen: de Hyundai KONA Electric, de Hyundai IONIQ Electric, de Hyundai IONIQ Hybrid, de Hyundai IONIQ Plug-in Hybrid en de waterstofauto Hyundai NEXO. Al deze ecovriendelijke auto’s laten zien hoe groot de stappen zijn die Hyundai reeds heeft gezet op het gebied van duurzaamheid. Deze modellen zijn het resultaat van de vele investeringen die Hyundai jaarlijks doet in de ontwikkeling van groene producten.

Een elektrische Hyundai voor iedereen

Waar gaat jouw voorkeur naar uit als je moet kiezen voor een duurzame auto? Naar een volledig elektrische model? Een hybride met of zonder stekker? Of nog een stapje verder: een auto met een brandstofcel? Welke groene mobiele oplossing je ook zoekt, Hyundai heeft ’m. Wat is jouw favoriete elektrische Hyundai?

Kies jouw favoriet

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen