iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Green NCAP beloont KONA Electric met 5 sterren

Als je als automobilist echt een steentje wil bijdragen aan het milieu, dan kies je natuurlijk voor een groene en dus elektrische auto. Maar welke moet je hebben? Green NCAP weet raad. Vorig jaar wees deze testinstantie de Hyundai IONIQ Electric aan als een van de groenste auto’s ter wereld en nu valt de Hyundai KONA Electric die eer te beurt. De volledig elektrische SUV krijgt maar liefst vijf sterren.

Ontdek de KONA Electric

 

Drie keer per jaar testresultaten

Green NCAP is een tak van Euro NCAP, het Europese instituut dat onderzoekt hoe veilig auto’s zijn, en publiceert drie keer per jaar resultaten van getoetste voertuigen. Op basis van verschillende tests beoordeelt de instantie hoe milieuvriendelijk auto’s precies zijn.

Geteste auto’s krijgen, net als bij de Euro NCAP veiligheidstest, nul tot vijf sterren. Die komen voort uit cijfers – variërend van 1 (zeer slecht) tot 10 (zeer goed) – die de geteste auto’s kunnen verdienen op drie verschillende onderdelen: luchtkwaliteit, energie-efficiëntie en broeikasgassen.

Green NCAP beloont de volledig elektrische Hyundai KONA Electric met 5 sterren.

Maximumscore voor KONA Electric

De KONA Electric haalt op alle onderdelen de maximumscore van 10 punten en krijgt daarom 5 sterren. Daarmee behoort de compacte elektrische SUV tot de schoonste en zuinigste auto’s ter wereld. In Nederland is de KONA Electric een van de allerbeste verkochte elektrische auto’s.

De KONA Electric is er met keuze uit twee verschillende batterijpakketten: 64 kWh voor als je de voorkeur geeft aan een héél groot rijbereik – tot maar liefst 484 km volgens WLTP – en 39 kWh voor als je prima uit de voeten kunt met een range tot 305 km (volgens WLTP).

De Hyundai KONA Electric is verkrijgbaar met 39 kWh- en 64 kWh-batterijpakket.

KONA Electric met 8 % bijtelling!

Kies je nog vóór het einde van 2020 voor de KONA Electric, dan betaal je als zakelijk rijder slechts 8 % bijtelling. Vanaf 1 januari 2021 is dat 12 %. Particulier rijder? Profiteer dan van onze scherpe private lease-aanbieding en rijd de KONA Electric al vanaf € 499 per maand.


Boek een gratis proefrit

 

Testen onder realistische omstandigheden

De milieutests van Green NCAP worden uitgevoerd getest onder realistische omstandigheden, dus niet alleen laboratoria maar ook op de weg. Het is de bedoeling dat het testprogramma op termijn ook de productieketen en levensduur van het voertuig bij de beoordeling zal betrekken.

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen