iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai zet stevig in op robots en neemt Boston Dynamics over

Robots zijn in de toekomst niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Hyundai loopt daar al op vooruit met de ontwikkeling van onder meer superhandige exoskeletten en auto’s op poten maar wil zich in de toekomst nog nadrukkelijker richten op robotdynamica. Daarom heeft het een meerderheidsbelang genomen in Boston Dynamics en wordt het voor 80 procent eigenaar van de Amerikaanse robotbouwer.

Hyundai gaat stevig inzetten op robots. Dat past in zijn plannen om binnen afzienbare tijd uit te groeien tot een Smart Mobility Solution Provider, ofwel een topaanbieder op het gebied van slimme mobiliteitsoplossingen. Robottechnieken worden bijvoorbeeld al toegepast bij de ontwikkeling van Urban Air Mobility – personenvervoer door de lucht met Personal Air Vehicles, ook wel vliegende auto’s – waarvoor Hyundai zich sterk maakt.

Boston Dynamics kreeg onder andere bekendheid met zijn humanoïde robot Atlas.

Robothond Spot

Boston Dynamics is wereldleider in geavanceerde robotdynamica. Het Amerikaanse bedrijf werd in 2013 overgenomen door Google, dat het in 2017 doorverkocht aan het Japanse Softbank. Boston Dynamics kreeg onder andere bekendheid met zijn humanoïde robot Atlas, maar oogst vooral bewondering met zijn robothond Spot die met zijn mechanische poten over moeilijk begaanbaar terrein loopt en achterwaartse salto’s doet. Kijk maar eens naar onderstaande video:

Vest EXoskeleton (VEX)

Hyundai wil roboticatechnologieën gaan inzetten voor nieuwe mobiliteitsoplossingen zoals autonoom rijden en Urban Air Mobility. Ook zijn er plannen om humanoïde robots te ontwikkelen voor onder meer zorgverlening. Hyundai ontwikkelde zelf al de Vest EXoskeleton (VEX), een als vest te dragen robot bedoeld om werknemers in de (auto)industrie te ondersteunen bij het zware werk dat ze vooral boven het hoofd uitvoeren.

Chairless EXoskeleton (CEX)

Ook ontwikkelde Hyundai de Chairless EXoskeleton (CEX), een ander draagbaar en lichtgewicht gerobotiseerd product. De CEX ondersteunt de kniegewrichten, ruggengraat en spieren van de gebruiker door hem of haar een zittende positie te laten innemen zonder dat daarvoor een stoel of kruk nodig is. Met een gewicht van slechts 1,6 kilogram is de CEX bijzonder licht. Desondanks is het duurzaam en kan het belastingen van 150 kilogram aan.

Hyundai wil in de toekomst uiteenlopende toepassingen van robottechnologieën laten zien, zoals de zogenoemde Hotel Service Robot, de Sales Service Robot en gerobotiseerde oplossingen voor persoonlijke mobiliteit. Hyundai investeert actief om zijn aanwezigheid in de groeiende robotindustrie te versterken en relevante technologieën te verzamelen en veilig te stellen.

Op de hoogte blijven

Op de hoogte blijven van het laatste technologische ontwikkelingen bij Hyundai? Meld je dan nu aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.


Blijf op de hoogte

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen