iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Robotbouwer Boston Dynamics in handen van Hyundai

Hyundai wil graag zijn aanwezigheid in de groeiende robotindustrie verder versterken en heeft een meerderheidsbelang verworven in Boston Dynamics. Door deze deal is Hyundai nu voor 80 procent eigenaar van de Amerikaanse robotbouwer. Twintig procent van de aandelen blijft in handen van het Japanse Softbank. Bekijk de video:

Smart Mobility Solution Provider

Met het meerderheidsbelang in Boston Dynamics krijgt de transformatie van Hyundai tot Smart Mobility Solution Provider steeds meer vorm. Hyundai wil graag uitgroeien tot een topaanbieder op het gebied van slimme mobiliteitsoplossingen en ziet de overname van Boston Dynamics als een zeer belangrijke strategische stap.

Boston Dynamics is toonaangevend op het gebied van geavanceerde robotdynamica en kreeg vooral bekendheid met zijn humanoïde robot Atlas. Ook oogstte Boston Dynamics bewondering met zijn robothond Spot die met zijn mechanische poten over moeilijk begaanbaar terrein loopt en achterwaartse salto’s doet.

Ster van Spot en Atlas snel rijzende

Overigens is de ster van Spot en Atlas snel rijzende. Om de overname van Boston Dynamics door Hyundai te vieren, kreeg de robots de hoofdrol in een gloednieuwe video met daarin ook de leden van immens populaire popgroep BTS.

In de video Welcome to the Family with BTS dansen Spot en Atlas samen met BTS op het nummer IONIQ: I’m On It, een anthem dat vorig jaar werd uitgebracht om de lancering van Hyundai’s nieuwe line-up-merk IONIQ te vieren.

De video laat zien hoe de robots geprogrammeerd zijn om ingewikkelde opdrachten uit te voeren en zelfs in staat zijn ritmisch te bewegen. Ze worden door BTS uitgedaagd samen te dansen en dat gaat Spot en Atlas zeer goed af, kijk maar:

Hyundai’s visie Progress for Humanity

Hyundai wil roboticatechnologieën gaan inzetten voor nieuwe mobiliteitsoplossingen zoals autonoom rijden en Urban Air Mobility. Ook zijn er plannen om robots te ontwikkelen die – in lijn met de ‘Progress for Humanity’-visie van Hyundai – het leven en welzijn van mensen verbeteren en de veiligheid bevorderen.

Robots zijn in de toekomst niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Hyundai loopt daarop vooruit door nadrukkelijk te investeren in de groeiende robotindustrie. Op de hoogte blijven van het laatste technologische ontwikkelingen bij Hyundai? Meld je dan nu aan voor de digitale nieuwsbrief van Hyundai.


Blijf op de hoogte

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen