iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai en de zoektocht naar nieuwe halfgeleidertechnologieën

Moderne auto’s zijn vaak uitgerust met tal van technologische snufjes. Daarvoor zijn computerchips nodig die op hun beurt weer gebruikmaken van halfgeleiders. De ontwikkeling daarvan staat niet stil en daarom heeft Hyundai besloten te investeren in BOS Semiconductors, een start-up uit Korea die gespecialiseerd is in de halfgeleidertechnologie.

BOS Semiconductors richt zich met de ontwikkeling van zijn halfgeleiders voornamelijk op de auto-industrie. Het is een zogenoemd fabless bedrijf; dat wil zeggen dat het gespecialiseerd is in het ontwerpen, ontwikkelen en verkopen van halfgeleiderchips, maar deze niet produceert.

De investering in BOS Semiconductors is een volgende stap in de zoektocht van Hyundai naar nieuwe halfgeleidertechnologieën voor de automobielsector. Voor de samenwerking met BOS Semiconductors maakt Hyundai gebruik van het tweede fonds van ZER01NE.

Open innovatieplatform

ZER01NE is een open innovatieplatform met de focus op samenwerkingen met start-ups. Met het fonds investeert Hyundai in veelbelovende start-ups om toekomstige mobiliteitsactiviteiten te ondersteunen, zoals geavanceerde luchtmobiliteit, geëlektrificeerde voertuigen, connected cars, kunstmatige intelligentie en robotica.

‘We verwachten dat BOS Semiconductors een van onze strategische partners wordt en bijdraagt aan de halfgeleidertechnologie van de toekomstige mobiliteit van Hyundai’, aldus Dr. Youngcho Chi, President van de Innovation Division van Hyundai Motor Group. ‘Daarnaast blijven we investeren in andere nieuwe en veelbelovende start-ups.’

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van het laatste technologische ontwikkelingen bij Hyundai? Meld je dan nu aan voor de digitale nieuwsbrief van Hyundai.


Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen