iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Déze nieuwe technologie verbetert de schakelefficiency van jouw hybride Hyundai

Soepeler én sneller schakelen? Het kan met 's werelds eerste Active Shift Control (ASC) technologie. Hyundai ontwikkelde deze innovatieve technologie voor hybrideauto’s helemaal zelf. 

Active Shift Control maakt zijn debuut in de Hyundai Sonata Hybrid, maar komt op termijn ook in andere hybridemodellen van Hyundai. De innovatieve vinding monitort maar liefst 500 keer per seconde de schakelmomenten van de transmissie en optimaliseert de efficiency hiervan. De transmissie schakelt daardoor sneller op, wat voor jou als bestuurder talloze voordelen heeft: een snellere acceleratie, een lager verbruik én een langere levensduur door minder slijtage.

Meer rijplezier

De technologie zorgt dus voor soepeler schakelen, ondanks de snellere schakeltijden. ‘De ontwikkeling van ’s werelds eerste ASC-technologie is een opmerkelijke innovatie die een precieze motorbesturing koppelt aan de automatische transmissie’, aldus een woordvoerder van Hyundai. ‘Behalve dat daarmee brandstof bespaard wordt, ervaart de bestuurder ook meer rijplezier.’

Nieuwe technologieën

Hyundai werkt constant aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Zo ontwikkelden we 's werelds eerste motor met continu variabele klepbediening en hebben we een modulair platform ontworpen waarop nieuwe Hyundai's gebouwd gaan worden. 

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen