iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai BAYON uitgeroepen tot Beste Importauto van het Jaar

Eigenlijk heeft de Hyundai BAYON alles wat je zoekt in een compacte SUV. Hij is lekker ruim, zit heerlijk, rijdt comfortabel en is uitgerust met de modernste technologie. Ook niet onbelangrijk, hij ziet er aantrekkelijk uit en al die ingrediënten bij elkaar hebben ervoor gezorgd dat onze oosterburen weglopen met de BAYON. Zozeer zelfs dat hij door het gezaghebbende tijdschrift Auto Bild werd uitgeroepen tot Beste Importauto van het Jaar in de categorie compacte SUV. En neem van ons aan, die titel krijg je niet zomaar.

Maar weinig auto's in de klasse van de crossover-SUV’s zijn standaard zo luxe uitgerust als de BAYON. Zo kun je in de instapversie i-Motion al genieten van onder meer cruise control met snelheidslimiet, Bluetooth en airconditioning. Andere features, infotainment- en veiligheidssystemen zijn:

  • Airconditioning
  • Cruise control met snelheidslimiet
  • Digitale radio (DAB+)
  • Bluetooth
  • eCall (Emergency Call)
  • Noodremassistent (FCA) met voetganger- en fietserherkenning
  • Vermoeidheidsherkenning (DAW)
  • Actieve rijbaanassistentie (LKA)
  • Grootlichtassistent (HBA)
  • Leading Vehicle Departure Alert (LVDA)
De Hyundai BAYON is door Auto Bild uitgeroepen tot Beste Importauto van het Jaar in de categorie compacte SUV.

Moderne 1.0 T-GDi-motor

De Hyundai BAYON laat klinkende cijfers noteren op het gebied van brandstofverbruik en CO2-emissie. Dat is te danken aan de moderne, zuinige 1.0 T-GDi-motor. Dat is een ‘gedownsizede’ turbomotor met directe inspuiting voor optimale efficiency. In combinatie met Hyundai’s unieke 48-volt mild hybrid-technologie en de intelligente Manual Transmission (iMT) zorgt die voor nog meer brandstofbesparing en efficiency.

Behalve de innovatieve aandrijflijn met 48-volt mild hybrid-technologie biedt de Hyundai BAYON ook de beste veiligheids- en connectiviteitsfuncties in zijn klasse en is hij uitgerust met functies die de bestuurder bij de les houden als zijn aandacht verslapt. Uiteraard is hij voorzien van de nieuwste versie van Hyundai Bluelink. Daarmee kun je via een app op jouw smartphone overal waar je maar wilt bepaalde functies van de auto checken.

Maar weinig auto's in de klasse van de crossover-SUV’s zijn standaard zo luxe uitgerust als de Hyundai BAYON.

Agenda-integratie in Bluelink

Bovendien kun je met Bluelink jouw BAYON op afstand lokaliseren, ver- en ontgrendelen en voertuiginformatie raadplegen, zoals benodigd onderhoud en brandstofniveau. Nieuw is Agenda-integratie, waarmee je je Google- of Apple-agenda kunt weergeven op het scherm van het infotainmentsysteem in de BAYON. Wanneer een afspraak in de agenda ook een adres bevat, dan kan dat direct in het navigatiesysteem worden ingevoerd.

De Hyundai BAYON biedt de interieurruimte en bergruimte van een SUV en de wendbaarheid en het lage verbruik van een auto in het B-segment. Met zijn compacte buitenmaten en gebruiksvriendelijke interieur hebben de inzittenden het beste van twee werelden: hij biedt met de hogere zitpositie uitstekend overzicht, maakt in- en uitstappen gemakkelijk en is eenvoudig te manoeuvreren.

Met zijn compacte buitenmaten en gebruiksvriendelijke interieur biedt de Hyundai BAYON het beste van twee werelden.

Ook IONIQ 5 Beste Importauto

Het is niet de eerste keer dat een Hyundai werd beloond met een award voor de Beste Importauto van het Jaar. In 2022 kreeg zowel de IONIQ 5 (categorie Elektrische auto) als de TUCSON (categorie Medium SUV) deze onderscheiding. De winnaars van de verkiezing Beste Importauto van het Jaar worden gekozen door de redactie van Auto Bild. De keuzes worden gebaseerd op de punten die de afzonderlijke modellen kunnen behalen in tests die zijn uitgevoerd door het automagazine.Ontdek de Hyundai BAYON

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen