iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Is dit de allerbeste auto in de klasse van de compacte middenklassers?

Winnen verveelt nooit. Wat waren we trots toen de vorige generatie Hyundai i20 bij zijn debuut in 2015 de felbegeerde Golden Steering Wheel won. En wat zijn we blij met de Golden Steering Wheel die de gloednieuwe Hyundai i20 nú heeft gewonnen. Dit moet bijna wel de allerbeste auto in de klasse van de compacte middenklassers zijn.

Van alle internationale awards die een auto kan winnen spreekt de Golden Steering Wheel het meest tot de verbeelding. Het zijn namelijk de lezers van de gezaghebbende Duitse krant Bild am Sonntag en het vooraanstaande automagazine Auto Bild die de auto’s voor deze award nomineren, waarna een vakjury de winnaars aanwijst.

De nieuwe Hyundai i20 wint de Golden Steering Wheel in de categorie Auto’s tot 25.000 euro.

Geen zwakke punten

De nieuwe Hyundai i20 won de Golden Steering Wheel in de categorie Auto’s tot 25.000 euro. Volgens de testredactie van Auto Bild vertoont de Hyundai i20 in geen enkel opzicht zwakke punten en valt hij in positieve zin op in zijn klasse, het B-segment. ‘Met de nieuwe i20 stelt Hyundai nieuwe normen voor auto’s tot 25.000 euro’, aldus Andreas May van Auto Bild.

Voorbeeldige mild hybrid-technologie

‘Deze auto is met heel veel aandacht voor detail ontwikkeld’, vervolgt Andreas May. ‘Dat voel je aan het comfortabele weggedrag, de geweldige besturing en de voorbeeldige mild hybrid-technologie. De mindere prestaties bij het starten – die gewoonlijk worden geassocieerd met kleine turbomotoren – zijn er absoluut niet, zeker niet in combinatie met de zeventraps transmissie met dubbele koppeling.’

Dit jaar bereikten in totaal 24 auto’s de finale van de Golden Steering Wheel, waaronder de nieuwe Hyundai i20.

24 auto’s in de finale

Auto Bild en Bild am Sonntag organiseren sinds 1976 de Golden Steering Wheel-verkiezing. Lezers beoordelen tientallen nieuwe modellen en wijzen in acht categorieën de drie beste modellen aan. Vervolgens test een vakjury bestaande uit journalisten, technici en experts de genomineerde auto’s. Dit jaar bereikten in totaal 24 auto’s de finale, waaronder de nieuwe Hyundai i20.

Maak kennis met de nieuwe i20

De nieuwe Hyundai i20 is er vanaf 17.895 euro. Dit is de Hyundai i20 in de al zeer rijk uitgeruste uitvoering i-Motion met onder meer: handbediende airconditioning, noodremassistent (FCA) met voetgangerherkenning en cruise control met snelheidslimiet. Naast deze basisversie telt de Hyundai i20 nog eens drie uitvoeringen: Comfort, Comfort Smart en Premium.


Ontdek de nieuwe i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen