iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Het belang van waterstof: Hyundai aandeelhouder in H2 MOBILITY

Er was al een sterk partnerschap, maar nu is Hyundai ook aandeelhouder geworden in H2 MOBILITY: een bedrijf dat sinds 2015 de waterstofinfrastructuur in Duitsland bevordert. Deze nieuwe stap versterkt de toewijding van Hyundai aan waterstof-brandstofceltechnologie. Bekijk hier de video.

Hyundai is namelijk al wereldleider in de ontwikkeling, massaproductie en export van waterstof-brandstofcelsystemen, waaronder FCEV’s. De nieuwste waterstofvoertuigen zijn de XCIENT Fuel Cell-truck en de Elec City Bus, die onlangs een korte stop maakten in Nederland. ‘Met deze stap ondersteunt Hyundai de ontwikkeling van een waterstofinfrastructuur’, aldus Michael Cole, President en CEO van Hyundai Motor Europe. ‘Door onze ervaring in waterstof-brandstofcelsystemen te combineren met H2 MOBILITY’s jarenlange ervaring in de ontwikkeling van een waterstofinfrastructuur, zal dit partnerschap ons in staat stellen aanzienlijke vooruitgang te boeken in het creëren van een schoon waterstofecosysteem.’

Toenemend belang waterstof

Schone elektromobiliteit met korte tanktijden en een groot rijbereik: waterstof wordt een steeds belangrijker onderwerp in het Duitse economische, energie- en transportbeleid. Sinds 2015 bouwt H2 MOBILITY aan de waterstofinfrastructuur en exploiteert het de waterstoftankstations in Duitsland. Als ’s werelds grootste exploitant van waterstoftankstations heeft het bedrijf vestigingen in de grootstedelijke gebieden van Hamburg, Berlijn, Rijn-Ruhr, Frankfurt, Neurenberg, Stuttgart en München, evenals langs aansluitende snelwegen. Samen met H2 MOBILITY zal Hyundai werken aan de ontwikkeling van een waterstofecosysteem dat voldoet aan de behoeften van de samenleving, zelfs als die behoeften verder gaan dan mobiliteit alleen. Nikolas Iwan, Managing Director bij H2 MOBILITY, is erg blij met Hyundai als nieuwe aandeelhouder. ‘Daarmee bevestigt Hyundai het toenemende belang van waterstof: het garandeert onbeperkte mobiliteit zonder restricties’, aldus Nikolas Iwan.


Alles over H2 MOBILITY

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen