iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

‘In 2040 rijdt een kwart van de auto’s op waterstof’

Waterstofauto’s – zoals de Hyundai NEXO – hebben de toekomst, vindt Hyundai. Die visie wordt onderschreven door een onderzoek van KPMG waaruit blijkt dat de vraag naar auto’s met een brandstofcel alleen maar zal toenemen.

Het onderzoek van KPMG werd gedaan onder duizend topmanagers in de autobranche en 2.500 consumenten en betrof vooral een verkenning van toekomstige trends. Tevens werd de stemming gepeild over mogelijke ontwikkelingen op het vlak van mobiliteit. KPMG concludeerde o.a. dat in 2040: 

  • een kwart van de auto’s elektrisch aangedreven is met een batterij
  • een kwart van de auto’s op waterstof rijdt
  • een kwart van de auto’s hybride is
  • een kwart van de auto’s een conventionele verbrandingsmotor heeft

Marktleider waterstofauto’s

De belangstelling voor de waterstofauto met brandstofcel en elektromotor zal dus fors toenemen. Dat is ook de verwachting van Hyundai dat zich ten doel heeft gesteld in 2020 marktleider te zijn op het gebied van waterstofauto’s. Daarom spannen wij ons zoveel mogelijk in om waterstoftechnologie te promoten.

NEXO is lichter, efficiënter, krachtiger

Waterstofauto’s hebben de toekomst, vindt Hyundai. De brandstofceltechniek is dé oplossing voor voertuigen die geen schadelijke stoffen uitstoten. In 2013 was Hyundai de eerste autofabrikant ter wereld die een waterstofauto, de Hyundai ix35 FCEV, commercieel aanbood. Zijn opvolger, de Hyundai NEXO, is 20% lichter, 10% efficiënter en 30% krachtiger: allemaal factoren die een positieve invloed hebben op de actieradius.

Groenste automerk ter wereld in 2021

Hyundai legt de lat hoog. In 2021 wil Hyundai zijn uitgegroeid tot het groenste automerk ter wereld. Om dat te bereiken lanceert Hyundai in een tijdsbestek van drie jaar maar liefst 14 verschillende groene modellen. Er komen – nog meer – hybrides, plug-in hybrides, volledig elektrische auto’s en waterstofauto’s. Bovendien krijgt elk nieuw model een groene aandrijflijn: hybride, plug-in of volledig elektrisch.

De Hyundai NEXO wordt, net als de volledig elektrische Hyundai KONA EV, na de zomer in Nederland verwacht. De line-up met elektrisch aangedreven Hyundai’s telt dan maar liefst 5 verschillende modellen:

Hyundai NEXO
Hyundai IONIQ Electric
Hyundai IONIQ Hybrid
Hyundai IONIQ Plug-in Hybrid
Hyundai KONA EV (na de zomer 2018 in Nederland)

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen