iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Héél even in Nederland: de nieuwe waterstof-elektrische truck én bus van Hyundai

Nederland heeft een primeur! Onlangs maakten de waterstof-elektrisch aangedreven XCIENT Fuel Cell truck en de Elec Citybus van Hyundai een korte stop in Nederland, tijdens een event van partner Healthy Seas. Een select groepje Nederlandse journalisten had de eer de truck en bus van dichtbij te bekijken en zelf te ervaren.

Hyundai presenteerde de waterstof-elektrisch aangedreven truck en bus tijdens een event van Healthy Seas, een van origine Nederlandse stichting die afval onder het wateroppervlak verzamelt. Op het strand van IJmuiden toonde de organisatie waar zij voor staat: samen met Ghost Diving, een team van vrijwillige duikers, verzamelt Healthy Seas achtergelaten visnetten en ander afval. Achtergelaten visnetten, zogenaamde 'spooknetten', vervuilen zeeën en oceanen en veroorzaken veel dierenleed. Een deel van het afval, bijvoorbeeld nylon afkomstig uit die visnetten, wordt gerecycled en vervolgens verwerkt in auto's, zoals in het interieur van de nieuwe Hyundai IONIQ 5. Hoe tof!

Duurzame oplossing voor emissievrije mobiliteit

Waar Healthy Seas ervoor zorgt dat huidige en toekomstige generaties kunnen blijven genieten van zeeën en oceanen, vindt ook Hyundai het belangrijk om bij te dragen aan een schoner milieu en een duurzame toekomst. Het partnership met Healthy Seas onderstreept dat, maar wat betreft Hyundai speelt ook waterstof met diverse vervoersmogelijkheden hier een grote rol in. Door de truck en de stadsbus hier te presenteren, laat Hyundai concreet zien hoe het merk in de nabije toekomst kan bijdragen aan een duurzame oplossing voor emissievrije mobiliteit.

Een eerste kennismaking

Een select groepje Nederlandse journalisten had de eer de Hyundai XCIENT Fuel Cell truck en de Elec Citybus van dichtbij te bekijken en zelf te ervaren. Benieuwd wat zij vonden? Check hier het artikel dat Tim de Jong schreef voor After Sales Truck en hier het item dat Arjan Velthoven maakte voor TTM.

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen