iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai onthult zijn allernieuwste waterstofauto in Las Vegas

De allernieuwste generatie waterstofauto van Hyundai zal voor het eerst te bewonderen zijn op de Consumers Electronics Show (CES 2018), van 9-12 januari in Las Vegas. Behalve dat het doek van de Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV) wordt getrokken maakt Hyundai ook de naam van het nieuwe model bekend.

Met de lancering van de nieuwe generatie waterstofauto laat Hyundai zien voorop te lopen op het gebied van emissievrije mobiliteit. Hyundai heeft zich tot doel gesteld om het groenste automerk van de wereld te zijn in 2021.

14 nieuwe eco-vriendelijke Hyundai’s

Om dat te kunnen realiseren heeft Hyundai aangekondigd om vóór 2020 14 nieuwe eco-vriendelijke voertuigen te introduceren: vijf hybridemodellen, vier plug-in-hybrides, vier elektrisch aangedreven auto’s en deze nieuwe auto met een brandstofcel.

Ook de Hyundai IONIQ Electric, Hybrid en Plug-in Hybrid én de reeds aangekondigde KONA Electric (die na de zomer 2018 in Nederland arriveert) maken deel uit van dit groene modellenoffensief.

Hyundai lanceerde in 2013 als eerste autofabrikant ter wereld de Hyundai ix35 FCEV, een elektrische auto met een brandstofcel die rijdt op waterstof. Zijn opvolger is maar liefst 20% lichter, 10% efficiënter en 30% krachtiger.

Advanced Driver Assistance System

Ook wordt deze nieuwe waterstofauto uitgerust met de laatste generatie van het Advanced Driver Assistance System (ADAS) waarmee autonome rijfuncties verder worden vergroot.

Tijdens de CES 2018 geeft Hyundai de nieuwe waterstofauto niet alleen een naam, maar zal het ook diverse andere spraakmakende technologieën presenteren. Zoals de Intelligent Personal Cockpit, een cockpit die is voorzien van diverse sensoren die reageren op stem en handsignalen. Hierdoor wordt het bedienen van deze waterstofauto nog gemakkelijker.

Meer informatie over de nieuwe Hyundai FCEV wordt bekendgemaakt op de persconferentie voorafgaande aan de CES 2018 op maandag 8 januari in het Mandelay Bay hotel in Las Vegas. Deze bijeenkomst kun je via de volgende link live volgen: https://youtu.be/dbiFJP1eD18.

Toekomst Hyundai

Benieuwd wat Hyundai in de toekomst nog meer in petto heeft? Houd dan deze website goed in de gaten! Of meld je aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.

Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen