iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Met waterstof de klimaatproblemen te lijf

Het toverwoord in de strijd tegen de wereldwijde klimaatproblemen? Waterstoftechnologie! Daarmee hoopt Hyundai bij te kunnen dragen aan realisatie van een schone waterstofenergiemaatschappij.

Om vaart te kunnen zetten achter de ontwikkeling van waterstoftechnologie, roept Euisun Chung op tot intensievere samenwerking. De Hyundai-topman is samen met Air Liquide-voorzitter Benoit Potier aangesteld als nieuwe covoorzitter van de Hydrogen Council.

Hyundai-topman Euisun Chung wil een steentje bijdragen aan de realisatie van een emissieloze waterstofenergiemaatschappij.

Prominente rol voor waterstof

De Hydrogen Council is een wereldwijde coalitie met meer dan 50 prominente energie-, transport- en industriepartners die de visie delen dat waterstof een prominente rol moet spelen in een schone-energietransitie.

Chung en Potier hopen een steentje bij te dragen aan de realisatie van een emissieloze waterstofenergiemaatschappij die zal helpen bij het aanpakken van wereldwijde klimaatuitdagingen voor toekomstige generaties.

Het plan FCEV Vision 2030

Hyundai kondigde in 2018 met het plan FCEV Vision 2030 al aan de ontwikkeling van een waterstofmaatschappij te willen intensiveren door gebruik te maken van de brandstofceltechnologieën van Hyundai.

Hyundai loopt voorop als het gaat om waterstof-elektrisch aangedreven voertuigen. De waterstofauto NEXO is geheel emissievrij.

Groei auto’s met een brandstofcel

FCEV Vision 2030 omvat het plan om de jaarlijkse productiecapaciteit voor brandstofcelsystemen drastisch te verhogen tot 700.000 exemplaren rond 2030. Hiermee anticipeert Hyundai op de verwachte stormachtige groei van de vraag naar auto’s met een brandstofcel.

Ook in andere sectoren zal de vraag naar brandstofcelsystemen de komende jaren drastisch toenemen. Hyundai wil daarop inspelen door zijn activiteiten op het gebied van waterstoftechnologie nog verder uit te breiden.

Waterstofauto Hyundai NEXO

Hyundai loopt voorop als het gaat om waterstof-elektrisch aangedreven voertuigen. Sinds vorig jaar is de Hyundai NEXO (4 procent bijtelling) leverbaar in Nederland. Deze milieuvriendelijke SUV is geheel emissievrij. Meer weten over de Hyundai NEXO?


Ontdek de NEXO

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen