iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Grensverleggende elektrische aandrijflijn van de IONIQ 5 in de prijzen

De KONA Electric, de Hyundai NEXO, de Hyundai TUCSON en de Hyundai SANTA FE gingen hem voor en nu is er bij de verkiezing van de Wards 10 Best Engines & Propulsion Systems ook succes voor de IONIQ 5. Of beter gezegd, voor de aandrijflijn van de IONIQ 5, want daar draait het allemaal om bij de uitreiking van deze onderscheidingen door het Amerikaanse automagazine WardsAuto.

De aandrijflijn van de IONIQ 5 behoort volgens de Wards 10 Best Engines & Propulsion Systems tot de beste aandrijflijnen.

Geëlektrificeerde aandrijflijnen in de meerderheid

De Wards 10 Best Engines & Propulsion Systems beoordeelt elk jaar de beste nieuwe en vernieuwde aandrijflijnen. Sinds de eerste aflevering van de prijsuitreiking in 1995 ontving Hyundai vijftien keer een Wards 10 Best Engines & Propulsion Systems-onderscheiding.

Het zal je niet verbazen dat de Wards 10 Best Engines & Propulsion Systems 2022-lijst wordt gedomineerd door geëlektrificeerde aandrijflijnen. In de top-10 staan zeven geëlektrificeerde auto’s, waaronder vijf batterij-elektrische, en slechts drie met een verbrandingsmotor.

De Wards 10 Best Engines & Propulsion Systems beoordeelt elk jaar de beste nieuwe en vernieuwde aandrijflijnen.

29 nieuwe en vernieuwde aandrijflijnen onder de loep

De keuzecommissie van WardsAuto nam maar liefst 29 nieuwe of vernieuwde aandrijflijnen onder de loep. Daarbij focuste de jury zich voornamelijk op de Amerikaanse markt. Zeventien van de 29 aandrijflijnen waren geëlektrificeerd: 11 BEV’s, vier plug-in hybrides en twee hybrides.

De IONIQ 5 onderscheidt zich volgens WardsAuto door zijn prestaties, oplaadmogelijkheden, bereik en prijs. De elektrische Hyundai is verkrijgbaar met keuze uit twee batterijpakketten en achterwiel- of vierwielaandrijving. Zijn actieradius bedraagt tot wel 507 km (volgens WLTP).

Het Electric Global Modular Platform (E-GMP) van Hyundai biedt grote voordelen op het gebied van prestaties.

Electric Global Modular Platform (E-GMP)

Daarnaast beschikt de IONIQ 5 over ultrasnelle laadkwaliteiten. Dat heeft alles te maken met het speciale platform waarop hij is gebouwd: het Electric Global Modular Platform (E-GMP). Dit revolutionaire platform biedt grote voordelen op het gebied van prestaties.

De E-GMP-architectuur maakt de IONIQ 5 geschikt voor opladen met zowel 400- als 800-voltinstallaties, waarbij laden met 800 volt standaard is. Met een 350 kW-lader laad je de IONIQ 5 in slechts 18 minuten op van 10% tot 80%. Binnen vijf minuten is zijn rijbereik vergroot met 100 km.


Ontdek de IONIQ 5

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen