iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Goed voorbereid op reis: 5 tips

Met de auto op vakantie of op roadtrip: een heerlijk vooruitzicht. Maar hoe zorg je ervoor dat zo’n (lange) autorit ook echt een feestje wordt? Een aantal tips:

1. Bereid je voor

Als je in de weken voorafgaand aan een lange autoreis alvast begint met lijstjes maken én afstrepen, scheelt dat een hoop stress. Denk hierbij aan een to do-list, een boodschappenlijst, en natuurlijk een inpaklijst. Want of je nu gaat roadtrippen, met de caravan op pad gaat of een stedentrip maakt: voor elke soort vakantie vind je op internet talloze checklists. Verdiep je vooraf ook in de regels van de landen waar je doorheen rijdt en wat er verplicht in je auto moet liggen, zoals een vignet of veiligheidshesje.

2. Houd de kinderen zoet

(Klein)kinderen op de achterbank? Dat kan soms een extra stressfactor zijn. Bereid ze daarom goed voor zodat ze weten waar ze aan toe zijn, bijvoorbeeld door de nachten af te tellen en ze zelf hun koffer(tje) in te laten pakken. Eenmaal onderweg? Vermaak ze dan, bijvoorbeeld met een film of een podcast, of oefen de taal van het land waar jullie heengaan. Maak ook een tas met kleine cadeautjes die je op een vast tijdstip geeft. Een stickerboek, zakje snoep of set kleurpotloden houden ze weer even zoet.

3. Stop op tijd

Zelfs als je uitgerust aan de autovakantie begint, put urenlang autorijden je uit. Naast airco en voldoende versnaperingen zit er soms maar één ding op en dat is stoppen. Zorg dat je per twee uur minimaal een kwartiertje stopt voor een plaspauze, een frisse neus en om de benen te strekken. Maak het aantrekkelijk door in een grasveldje te picknicken of voor een leuke stop onderweg te kiezen. Die vind je heel simpel met de app Breakzy.

4. Maak er een feestje van

Onthoud te allen tijde: het gaat niet alleen om de eindbestemming, maar óók om de reis ernaartoe. Reageer onvoorziene problemen niet op elkaar af en houd het gezellig, door spelletjes te doen of samen naar mooie muziek te luisteren. Of tuur naar buiten en geniet van het uitzicht dat waarschijnlijk steeds beter wordt. Want wat is er mooier dan een Frans lavendelveld of Italiaans bergdorpje?

5. Tiptop in orde

Zorg dat je auto tiptop in orde is voor vertrek. Ga voor een check langs de Hyundai-dealer, die je auto op de meest cruciale punten controleert zodat je er zeker van bent dat bijvoorbeeld de airco en de remmen van jouw Hyundai optimaal werken. De Hyundai-dealer verkoopt ook handige vakantieaccessoires, zoals een fietsendrager, dakdragers en iPadhouder voor de kinderen achterin. Waar kunnen we je mee helpen?


Ontdek onze services

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen