iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Flamboyant: de nieuwe Hyundai i30 Fastback!

Spannend nieuws! De i30-familie is namelijk compleet! Na de vijfdeurs hatchback – inclusief de supersportieve N-variant - en de stationwagen is er nu ook de i30 Fastback. Vind jij hem ook zo sexy?

Achterspoiler
De flamboyante i30 Fastback is onze eerste vijfdeurs-coupé in het C-segment en de eerste middenklasser als 5-persoons sportcoupé. Je herkent hem meteen aan de Full LED-koplampen met donkergetinte behuizing, maar vooral aan de elegant aflopende daklijn, waarbij we de achterspoiler hebben geïntegreerd in de achterklep voor een extra dynamische uitstraling. De voor Hyundai typische Cascade-grille ontbreekt natuurlijk niet bij de i30 Fastback.

Afmetingen
De nieuwe Hyundai i30 Fastback staat op hetzelfde platform als dat van de i30 hatchback en i30 Wagon. De wielbasis van 2.650 mm en het bijzonder ruimtelijke interieur komen dus overeen. De lengte van de Hyundai i30 Fastback bedraagt 4.455 mm en de hoogte 1.425 mm. Daarmee is de i30 Fastback 115 mm langer en 30 mm lager dan de hatchback. Voor meer rijdynamiek is het onderstel met 5 millimeter verlaagd en de wielophanging 15 procent gemaakt.

Bedieningsgemak
Rijden in de i30 Fastback is genieten. Helemaal omdat het dashboard is gericht op een intuïtieve bediening. Extra bedieningsgemak biedt het optionele, ‘zwevende’ 8-inch touchscreen waarmee je alle navigatie-, connectiviteits- en mediafuncties bedient. Het infotainmentsysteem ondersteunt Apple CarPlay, Android Auto en TomTom LIVE Services. En om het je helemaal makkelijk te maken: smartphones kunnen optioneel draadloos worden opgeladen via een inductielaadsysteem.

Twee audiosystemen
Voor een fijne geluidsbeleving leveren we twee audiosystemen. Jij bepaalt welke je neemt. De topinstallatie heeft een 5-inch LCD-scherm, Bluetooth-connectiviteit, My Music-functionaliteit en een geïntegreerde achteruitrijdcamera. Nog zo’n handige voorziening.

Pittige motoren
Bij zo’n sexy uitstraling hoort natuurlijk een pittige krachtbron. Wees gerust. Die hebben we. De nieuwe Hyundai i30 Fastback wordt leverbaar met krachtige en efficiënte turbomotoren met een alerte gasrespons. De line-up bestaat voorlopig uit twee benzinemotoren.

De motorenline-up
Er is keuze uit een driecilinder 1.0 T-GDI met een vermogen van 88 kW (120 pk) en 170 Nm koppel en een viercilinder 1.4 T-GDI-motor met 103 kW (140 pk) en een koppel van 242 Nm. In een later stadium introduceren we een efficiënte viercilinder 1.6 CRDi dieselmotor in de smaken 81 kW (110 pk) en 100 kW (136 pk), beide leverbaar met de handgeschakelde zesbak of de 7DCT automatische transmissie. De automaat is optioneel leverbaar op de 1.4 T-GDI. De 1.0 T-GDI heeft altijd een handgeschakelde zesbak.

Veiligheid
Aan veiligheid is geen enkel gebrek, want elke nieuwe i30 Fastback rusten we uit met Autonomous Emergency Braking, Driver Attention Alert, High Beam Assist en Lane Keeping Assist System. Deze nieuwe actieve veiligheidsvoorzieningen zorgen ervoor dat je zo veilig mogelijk van A naar B rijdt.

Kleuren in overvloed
Er is keuze uit in totaal twaalf lakkleuren, waaronder drie mica parelmoer kleuren (Stargazing Blue, Micron Grey en Phantom Black) en zeven metallic lakken (Clean Slate Blue, Intense Copper, Moon Rock, Fiery Red, Platinum Silver, Ara Blue en White Sand). Daarnaast zijn er nog twee solid lakken (Engine Red en Polar White). Voor het interieur zijn er drie kleuropties: Oceanids Black, Slate Grey of het nieuwe en unieke Merlot rode interieur.

Meer weten?
De marktintroductie van de nieuwe Hyundai i30 Fastback vindt begin 2018 plaats. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe Hyundai i30 Fastback? Meld je dan voor de nieuwsbrief.

Alles over Hyundai
Benieuwd wat we bij Hyundai nog meer te bieden hebben? Op onze officiële website www.hyundai.nl vind je alles over het merk Hyundai.


Ontdek Hyundai

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen