iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Dit kun je tijdens het snelladen doen om zelf ook even op te laden

Met de IONIQ 5 laad je bij een snellaadstation langs de weg binnen enkele minuten op. Zonde om die tijd niet te gebruiken om zelf ook wat energie te krijgen - op welke manier dan ook. Wij geven je wat tips to 'Power your world!'.

Mini-meditatie

   

Met meer concentratie en minder stress weer de weg op na het snelladen? Doe dan een korte meditatie-oefening. Kies bijvoorbeeld voor een ademhalingsmeditatie, waarbij je je in een comfortabele zithouding en met je ogen gesloten op je ademhaling focust. Dwalen je gedachtes af, ga dan weer terug naar het in- en uitademen. Of doe een loopmeditatie, waarbij je op zo'n zes vierkante meter rustig loopt en je geheel focust op de bewegingen die je voelt. Een paar minuten mediteren kan al een enorme invloed hebben op hoe je de rit vervolgt.

Beweeg!

   

Loop een klein stukje weg van de auto, zoek een veilige plek en beweeg! Het ziet er wellicht wat gek uit, maar who cares. Bungel met je armen en benen, doe wat rek-en-strek oefeningen of zelfs een kleine krachttraining. Het is heerlijk om wat frisse lucht te scheppen en te bewegen terwijl je auto aan het laden is. Met energie voor tien stap jij weer achter het stuur.

Brandstof

   

Je auto wordt bij het snelladen gevoed, en jij het liefst dus ook. Hydrateren doe je het best met water, wat je vaak makkelijker drinkt als je er wat fris zoals citroen of munt in doet. Koffie is voor velen onmisbaar tijdens het autorijden, en heeft ook veel voordelen. Het vergroot je alertheid en verbetert je concentratie, en het vermindert vermoeidheid. Pas wel op voor rusteloosheid of verstijfde spieren. Ben je geen koffieleut? Ook van kauwgom en bananen schijn je een betere concentratie te krijgen.

Powernap

   

Wist je dat we tijdens het autorijden per kilometer zo'n 100 tot 150 beslissingen nemen? Het is dus belangrijk dat je dat goed uitgerust doet. Onderzoek wijst uit dat de autorit onderbreken en even slapen het beste wapen is tegen oververmoeidheid. Zet wel je wekker: twintig minuutjes is perfect, en als je minder dan een kwartier slaapt merk je geen effect.

Even wat anders

   

Ga even uit de autorijd-modus, zet de knop om en doe totaal wat anders: bel een vriend of vriendin, los een Rubik's Kubus op of blèr keihard mee met je lievelingsmuziek. Geen probleem met het BOSE Premium-audiosysteem in de IONIQ 5!

Ontdek de IONIQ 5

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen