iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Diederik Jekel op ontdekkingstocht in een IONIQ 5

Je hebt hem ongetwijfeld wel eens voorbij zien komen op televisie: Diederik Jekel. Sinds kort is hij merkambassadeur van Hyundai en gaat hij voor ons alle ins en outs van elektrisch rijden onderzoeken. En hoe kun je dat beter doen dan in een van de beste en populairste EV’s van dit moment, de IONIQ 5?

‘De IONIQ 5 is momenteel een van de modernste en technisch vernuftigste batterij-elektrische auto’s die er zijn’, aldus de 38-jarige presentator en wetenschapscommunicator. ‘Deze EV is het toonbeeld van duurzame mobiliteit. Het is een voorrecht om die te mogen ontdekken.’

‘Leuk om over wetenschap te praten’

Net als Hyundai is Diederik Jekel een warm pleitbezorger van duurzame mobiliteit en slimme mobiliteitsoplossingen. Graag deelt hij daarover zijn kennis met het grote publiek. ‘Ik vind het leuk om over wetenschap te praten en het aan mensen uit te leggen. Dat is wat mij continu bezighoudt.’

Diederik Jekel kennen we van zijn optredens in tv-programma’s als Willem Wever en Beat the Champions. Daarin legt hij op onnavolgbare wijze bètawetenschappen uit. Ook geeft hij presentaties over wetenschap aan kinderen, volwassenen, industriëlen, wetenschappers en managers.

Als merkambassadeur van Hyundai gaat Diederik Jekel alle ins en outs van elektrisch rijden onderzoeken.

IONIQ 5 Auto van het Jaar 2022

De IONIQ 5 waarin Diederik Jekel gaat rijden is het eerste model van Hyundai’s nieuwe line-up-merk IONIQ dat zich volledig focust op volledig elektrische auto’s. Eerder dit jaar werd de IONIQ 5 in de Verenigde Staten uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2022.

‘Wat ik vet vind aan deze auto is dat hij niet alleen mooi is en lekker rijdt, maar dat hij hopelijk de weg vrijmaakt voor meer auto's die Vehicle to Load of Grid hebben. Je kunt de stroom uit je auto nu gebruiken om bijvoorbeeld de caravan op te laden en met dezelfde technologie kunnen we in de toekomst de stroompieken en dalen opvangen die je nu krijgt met wind- en zonnestroom.’

Opladen met hernieuwbare energie

Hyundai wil elektrisch rijden zo toegankelijk mogelijk maken. Hyundai biedt daarom niet alleen de meest uiteenlopende geëlektrificeerde modellen, het onderzoekt ook hoe het opladen van elektrische auto’s nog makkelijker, efficiënter en bovenal groener kan – met hernieuwbare energie.

Denk daarbij aan zonne-energie en windenenergie, maar ook aan waterkrachtenergie, oceaanenergie, aardwarmte, biomassa en biobrandstoffen. Energie dus waarbij niet of nauwelijks CO2 vrijkomt. Hyundai wil uiterlijk in 2045 helemaal overgestapt zijn op hernieuwbare energie.

Ontdek de IONIQ 5

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen