iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Lekker aan de stekker: Hyundai IONIQ Plug-in Hybrid

En dat is drie! Na de Hyundai IONIQ hybrid en de IONIQ Electric verwelkomen we nu ook de IONIQ Plug-in Hybrid in Nederland. Daarmee is de IONIQ-familie helemaal compleet! Reden voor RTL Autowereld om de gloednieuwe stekkerhybride aan de tand te voelen. Presentator Allard Kalff ging ermee op pad en maakte dit testverslag.

Keuze uit drie elektrische aandrijflijnen

Best een bijzondere auto toch, die Hyundai IONIQ Plug-in Hybrid? Nog bijzonderder is dat de IONIQ werelds eerste auto is die de keuze biedt uit drie verschillende elektrische aandrijflijnen: volledig elektrisch, hybride en plug-in hybride. En de Hyundai IONIQ Electric heeft slechts 4% bijtelling!

Elektrische actieradius van ruim 50 km

Dat is niet het geval voor de Hyundai IONIQ Plug-in Hybrid, maar daar staan weer tal van andere voordelen tegenover. Zo is hij met zijn vanafprijs van 29.995 euro minimaal 7.000 euro goedkoper dan concurrenten als de Volkswagen GTE en Toyota Prius PHV. Bovendien heeft hij – dankzij de 8,9 kWh lithium-ion-polymeerbatterij – een elektrische actieradius van meer dan 50 kilometer en is zijn batterij overal op te laden.

Thuis opladen aan het stopcontact

Met de In-Cable Control Box-oplaadkabel (ICCB) kun je de batterij van de Hyundai IONIQ Plug-in Hybrid namelijk overal opladen. Hij is zelfs geschikt voor een standaard stopcontact, zodat je de Hyundai IONIQ Plug-in Hybrid gewoon thuis met wisselstroom (AC) van het stoomnetwerk kunt opladen.

Gecombineerd vermogen van 141 pk

Wist je trouwens dat de Hyundai IONIQ Plug-in Hybrid twee motoren heeft? Een 1.6 GDI-benzinemotor en een elektromotor. Het gecombineerde vermogen van beide motoren bedraagt maar liefst 104 kW (141 pk). Overschakelen van volledig elektrische aandrijving naar hybrideaandrijving of naar de benzinemotor verloopt vrijwel onmerkbaar.

 

Kom ook gratis proefrijden!

Benieuwd geworden naar de Hyundai IONIQ Plug-in Hybrid? Probeer hem ook eens uit! Kom gratis proefrijden bij de dichtstbijzijnde Hyundai-dealer, of ontdek hem eerst op onze speciale IONIQ Plug-in Hybrid-pagina. Hier vind je echt alles wat je wilt weten over onze nieuwe stekkerhybride.Ontdek de IONIQ Plug-in Hybrid

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen