iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Diederik Jekel over de magie van aerodynamica – en wat jíj kunt doen om nog zuiniger te rijden

Wist je dat afvallen niet alleen gezond is, maar ook bijdraagt aan een beter milieu? Of dat autorijden in de zomer zuiniger is dan in de winter en dat de luchtweerstand van Formule 1-auto’s helemaal niet zo laag is als je zou vermoeden? Hoe dat allemaal precies zit legt Diederik Jekel – presentator, wetenschapscommunicator en merkambassadeur van Hyundai – uit in onderstaande video.

Ultra-gestroomlijnde IONIQ 6

Hyundai zet grote stappen op het gebied van aerodynamica. Met de gloednieuwe IONIQ 6 hebben we zelfs een van de gestroomlijndste auto’s ter wereld in huis. De elektrische sedan heeft een luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0,21 en dat is voor autobegrippen heel laag.

Om de IONIQ 6 zo aerodynamisch mogelijk te maken, kreeg de elektrische Hyundai behalve een laag front en actieve luchtlaten aan de voorzijde ook wielkastverkleiners. Die zorgen voor nog iets langere uiteinden van de voorbumper, waardoor de lucht naadloos langs de wielen stroomt.


Lees ook:

Zo maakte Hyundai van de IONIQ 6 een van de meest aerodynamische auto’s ter wereld


Aan de achterzijde helpen slimme luchtstroomgeleiders aan weerszijden van de achterbumper de luchtweerstand te verminderen. Ook de volledig afgedekte onderzijde van de auto, de diffuser onder de achterbumper en de elliptische achterspoiler dragen bij aan een betere aerodynamica.

Dankzij alle aerodynamische toepassingen heeft de IONIQ 6 een riant rijbereik, namelijk 614 kilometer volgens WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure). Dit betreft de versie met 77,4 kWh-batterij, achterwielaandrijving en 18-inch wielen.

De IONIQ 6 in de windtunnel: dankzij alle aerodynamische toepassingen heeft de elektrische Hyundai een luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0,21.

Meer weten over de IONIQ 6?

De IONIQ 6 is na de IONIQ 5 het tweede model van Hyundai’s nieuwe line-up-merk IONIQ, dat zich exclusief richt op volledig elektrische auto’s. Volgend jaar volgt ook nog de IONIQ 7, een elektrische grote SUV. Meer weten over de IONIQ 6?

Ontdek de IONIQ 6

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen