iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Wil je iets weten over elektrisch rijden? Vraag het Diederik Jekel!

Diederik Jekel ken je vast wel. Behalve presentator en wetenschapscommunicator is deze sympathieke BN’er ook merkambassadeur van Hyundai en in die hoedanigheid beantwoordt hij allemaal vragen over elektrisch rijden. Hoe elektrisch rijden bijdraagt aan een beter klimaat bijvoorbeeld. En wat is er nou zo bijzonder aan de functie Vehicle-to-Load in de IONIQ 5? Je ziet het allemaal in de video hieronder.

‘Leuk om over wetenschap te praten’

Net als Hyundai is Diederik Jekel een groot voorstander van duurzame mobiliteit en slimme mobiliteitsoplossingen. Graag deelt hij daarover zijn kennis met het grote publiek. ‘Ik vind het leuk om over wetenschap te praten en het aan mensen uit te leggen.’

De IONIQ 5 van Diederik Jekel is het eerste model van Hyundai’s nieuwe line-up-merk IONIQ dat zich volledig focust op volledig elektrische auto’s. De IONIQ 5 beschikt over ultrasnelle laadkwaliteiten. Slechts 15 minuten laden zorgt voor een extra actieradius tot 351 km.

Een elektrische fiets opladen met de Vehicle-to-Load-functie (V2L) in de Hyundai IONIQ 5.

Televisiekijken met Vehicle-to-Load

De Vehicle-to-Load-functie (V2L) in de IONIQ 5 is bijzonder omdat je daarmee elektrische apparaten zoals een elektrische fiets, een laptop of een televisie van stroom kunt voorzien. ‘En met dezelfde technologie kunnen we in de toekomst de stroompieken en dalen opvangen die je nu krijgt met wind- en zonnestroom’, aldus Diederik.

Benieuwd naar de IONIQ 5? Kom gerust eens langs voor een proefrit. De IONIQ 5 is verkrijgbaar met keuze uit twee batterijpakketten en achterwiel- of vierwielaandrijving. In totaal zijn er vier uitvoeringen: Style, Connect, Connect+ en Lounge. In de standaarduitvoering Style is de IONIQ 5 (met 58 kWh-batterij) al zeer rijk uitgerust.




Boek een proefrit

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen