iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Diederik Jekel over de Elfstedentocht en het rijbereik van EV’s in de winter

Het is buiten koud, nat en guur. Volgens Diederik Jekel – presentator, wetenschapscommunicator en merkambassadeur van Hyundai – roept dat drie vragen op bij de Nederlanders: 1. Hoe kunnen er koude-records zijn in Amerika terwijl de aarde opwarmt? 2. Waarom komt een auto in de winter minder ver op een volle tank benzine of een volle accu? 3. Komt er ooit nog een Elfstedentocht? In onderstaande video geeft Diederik Jekel antwoord op deze vragen. Spoileralert: de kans dat we It giet oan horen wordt steeds kleiner.

Kans op een Elfstedentocht?

Al eerder deed het KNMI onderzoek naar de kansen op een Elfstedentocht. Honderd jaar geleden was die kans nog ongeveer 20 procent per jaar, nu nog slechts rond de 8 procent. In hoeverre dat percentage nog verder afneemt, hangt af van de verdere opwarming van de aarde. Lees hier het hele onderzoek van het KNMI.

Hoe minder groot de kans op een Elfstedentocht, hoe verder je met een elektrische auto komt op een volle accu. De actieradius heeft namelijk voor een belangrijk deel te maken met de temperatuur. Hoe warmer het is, hoe groter het rijbereik. Ook de vormgeving van een EV bepaalt hoe ver je komt. Daarover vertelt Diederik Jekel alles in deze video.

Net als Hyundai is Diederik Jekel een groot voorstander van duurzame mobiliteit en slimme mobiliteitsoplossingen.

Voorstander van duurzame mobiliteit

Net als Hyundai is Diederik Jekel een groot voorstander van duurzame mobiliteit en slimme mobiliteitsoplossingen. Graag deelt hij daarover zijn kennis met het grote publiek. ‘Ik vind het leuk om over wetenschap te praten en het aan mensen uit te leggen.’

De IONIQ 5 van Diederik Jekel is het eerste model van Hyundai’s nieuwe line-up-merk IONIQ dat zich volledig focust op volledig elektrische auto’s. De IONIQ 5 beschikt over ultrasnelle laadkwaliteiten. Slechts 15 minuten laden zorgt voor een extra actieradius tot 351 km. Meer weten over de IONIQ 5?Ontdek de IONIQ 5

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen