iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

AutoWeek zet multimediasysteem van Hyundai op nummer 1

De multimediasystemen in moderne Hyundai’s worden vaak bejubeld om hun gebruiksvriendelijke en intuïtieve bediening. Je hoeft je niet door allerlei ingewikkelde digitale schermen te worstelen om bijvoorbeeld van radiozender te veranderen of een adres in te tikken in de navigatie. Daar kunnen andere automerken nog wat van leren, concludeert AutoWeek. Het automagazine nam de multimediasystemen van acht compacte middenklassers onder de loep, waaronder die van de Hyundai i20.

Het 10,25-inch multimediascherm in de Hyundai i20.

Tegenwoordig is een multimediasysteem misschien wel het belangrijkste onderdeel van een auto. Zelfs in het B-segment bedien je er immers veel van de autofuncties mee.

Het bedienen van zo’n systeem terwijl je elke seconde enkele tientallen meters vooruitgaat is niet zonder risico’s; daarom zijn een snelle responstijd en een logische bediening essentieel.

We gaan op pad met twee lezers en acht populaire modellen in het B-segment. Zo kunnen we dus niet alleen bepalen of de systemen voor ons werken, maar ook of ze logisch zijn voor mensen die niet de hele dag met auto’s bezig zijn.

We werken bij ieder model dezelfde lijst met zestien alledaagse opdrachten af. Van het instellen van een adres in de navigatie tot het zoeken van een radiozender en van het resetten van de boordcomputer tot het dimmen van de dashboardverlichting.

De Hyundai i20 is uitgerust met het moderne 10,25-inch multimediascherm.

Over het algemeen zijn we op de redactie fan van de multimediasystemen van Hyundai en Kia en vandaag lijken onze testdeelnemers zich daarbij aan te sluiten. […] Dankzij het enorme formaat is het grote aantal keuzes overzichtelijk.

Het systeem in de Hyundai i20 neemt je vaak bij de hand wanneer je iets probeert te doen, waardoor de gebruiker als het waren in een fuik wordt geleid. […] Het zoeken via de spraakfunctie gaat opvallend makkelijk. Beide deelnemers hebben het adres bij de eerste poging te pakken.

Wat de deelnemers lijkt te helpen is de consistentie in het systeem. Naarmate ze meer opdrachten uitvoeren, weten ze sneller de stappen te doorlopen doordat het voorspelbaar wordt wat er in het volgende menu van ze wordt verwacht.

Oordeel: kijken we naar de gemiddelde tijd per opdracht over onze twee deelnemers, dan eindigen de Hyundai en de Citroën C3 Aircross bovenaan de lijst met een afgerond gemiddelde van 28 seconden. Toch zetten we de Hyundai op de eerste plaats, omdat het verschil tussen beide deelnemers daar het kleinst is.

Het hele artikel lees je in AutoWeek nr. 51/52 2021.

Het 10,25-inch multimediascherm in de Hyundai i20.

Hoe ziet jóuw favoriete Hyundai eruit?

Behalve de Hyundai i20 zijn er nog veel meer modellen van Hyundai uitgerust met het moderne 10,25-inch multimediascherm met navigatie en Apple Carplay & Android Auto (bedraad). Benieuwd welke modellen dat zijn en hoe je die nog meer naar jouw eigen smaak kunt uitrusten? In de car configurator op hyundai.nl kun je jouw favoriete Hyundai helemaal samenstellen zoals jij dat wil.

Stel jouw favoriete Hyundai samen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen