iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Daarom kiest deze rijschoolhouder voor modellen van Hyundai als lesauto

Hyundai’s worden steeds populairder als lesauto. Om daar meer over te weten te komen gingen we langs bij Van Ginkel Drive Rijopleidingen. Eigenaar Etienne van Ginkel ontmoeten we bij zijn rijschool in Ter Aar. Daar treffen we hem en zijn collega Rob Berreboom aan bij hun Hyundai i30, Hyundai KONA N Line en de voor deze gelegenheid geleende IONIQ 5.

‘Ik rijd al jaren probleemloos Hyundai en vertel altijd aan leerlingen en collega’s wat voor fijne auto’s het merk maakt.’ De bevlogenheid spat ervan af bij Etienne. We vroegen de rijschoolhouder wat hem zo enthousiast maakt over Hyundai.

Waarom heb je gekozen voor de Hyundai i30 en KONA N Line?
‘Toen ik in 2018 begon met mijn eigen rijschool, zocht ik een auto waar ik goed in kon plaatsnemen. Bovendien moest hij een mooi uiterlijk hebben. Na een aantal testritten met auto’s van verschillende merken kwam de i30 er simpelweg als winnaar uit. Toen ik begin 2022 mijn nieuwe collega Gijs Snel in het bedrijf mocht verwelkomen, heb ik hem natuurlijk geadviseerd een Hyundai te kopen. Dit en de goede service van Baak Autocenter zorgen ervoor dat we ons werk goed kunnen uitvoeren en als er dan toch een keer iets is, helpen ze mij gelijk.’

Waar maakt jouw rijopleiding het verschil en hoe helpen je Hyundai’s hierbij?
‘Bij ons ben je als leerling geen nummer en proberen we de lessen altijd leuk en leerzaam te houden. We werken telkens met één leerling tegelijk en hebben dus nooit meerdere leerlingen in de auto. Dit komt de lestijd ten goede en wij kunnen als rijinstructeur even pauze nemen tussen de lessen van 90 minuten door. Bij de vele aanmeldingen horen we vaak de opmerking ‘ik hoor dat het bij jullie leuk en leerzaam is’. Dit zorgt voor grote drukte bij ons. Met de Hyundai’s in het algemeen kunnen we dus ons werk zo goed mogelijk doen, want het zicht rondom en de zithouding spelen daarbij een grote rol. We zitten er tenslotte de hele dag in!’

Wat zijn volgens jou de grootste uitdagingen in het verkeer en welke features in je Hyundai’s zijn daarbij handig?
‘De drukte in het verkeer en het feit dat ontzettend veel mensen veel te weinig afstand van elkaar houden, leiden tot veel ongelukken. Hyundai zorgt met de nodige hulpsystemen dat het veilig blijft. We zorgen er bovendien voor dat de leerlingen indien mogelijk ook zonder de hulpsystemen veilig door het verkeer kunnen rijden. Niet alle auto’s hebben de nieuwste systemen aan boord en je moet toch veilig door het verkeer kunnen manoeuvreren.’

Wat waardeer je het meest aan je Hyundai-rijschoolauto’s en wat zou je de ontwerpers van Hyundai willen adviseren voor de volgende auto’s?
‘Naast het gewone onderhoud is de 5 jaar garantie zonder kilometerbeperking in combinatie met het feit dat er eigenlijk nooit iets stukgaat voor mij reden om voor Hyundai te kiezen. Ik zou willen meegeven dat dit mooie merk vooral moet doorgaan met het maken van deze auto’s. Wellicht dat je als bestuurder zelf wat meer functies permanent uit of aan zou kunnen zetten, maar dat is dan ook het enige. Ik kan me namelijk ook voorstellen dat dit een veiligheidsdingetje is.’

Wat vond je van het rijden in de IONIQ 5?
‘Ik kreeg van Hyundai Nederland de mogelijkheid om enige tijd met de IONIQ 5 te rijden en na die testrit was ik helemaal om. Ik heb daarom besloten ook een IONIQ 5 aan te schaffen. Al geruime tijd was ik op zoek naar een opvolger van mijn huidige trekauto voor de aanhangerlessen. Mijn aanhanger weegt 1.400 kg en de IONIQ 5 kan 1.600 kg trekken met een actieradius van ruim 400 km zonder aanhanger en ongeveer 250 km met aanhanger. Ik kan dus er prima mee lesgeven zonder dat ik met een lege batterij kom te staan. Mocht dat toch dreigen te gebeuren, dan is het een kwestie van aan de snellader hangen en met een kleine 30 minuten is de accu weer voor 80% vol.’

Welke Hyundai zou je overwegen als je nu een nieuwe zou mogen aanschaffen voor je rijschool en waarom?
‘Ik wacht op een eventueel kleinere elektrische auto, in het i10-segment want daar zouden we dan ook de gewone automaatlessen in kunnen verzorgen, maar voor de rest zou mijn keus precies hetzelfde zijn.’

Ontdek onze Hyundai-modellen

Foto: Etienne van Ginkel (links) en Rob Berreboom bij hun Hyundai i30, Hyundai KONA Hybrid N Line en de geleende IONIQ 5 met aanhanger. Collega Gijs Snel ontbreekt op de foto.

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen