iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Cyril Abiteboul maakt overstap van Formule 1 naar rallyteam Hyundai

Cyril Abiteboul is de nieuwe teambaas van het rallyteam van Hyundai Motorsport. De 45-jarige Fransman was tussen 2017 en 2020 chef bij het Formule 1-team van Renault en volgt Julien Moncet op onder wiens leiding vorig jaar vijf overwinningen werden geboekt in het FIA World Rally Championship (WRC).

Julien Moncet was ook verantwoordelijk voor de indrukwekkende opleving van het rallyteam in de tweede helft van het WK. Cyril Abiteboul moet die stijgende lijn doortrekken. ‘Met zijn berg aan ervaring in de internationale autosport zien we de toekomst positief tegemoet’, aldus Sean Kim, President van Hyundai Motorsport. ‘We geven hem bewust de tijd om te wennen, de rallywereld te ontdekken en zich op termijn de rol van teambaas eigen te maken.’

Cyril Abiteboul is de nieuwe teambaas van het rallyteam van Hyundai Motorsport.

Werkzaam in de Formule 1

Cyril Abiteboul stond tussen 2012 en 2014 aan het roer van het Formule 1-team van Caterham. Daarna stapte hij over naar Renault, het team waar hij zijn carrière ooit begon. Bij het Franse merk werkte Abiteboul zich op tot teambaas. Tussen 2017 en 2020 stond hij aan het hoofd van het Formule 1-fabrieksteam van Renault.

Zijn aanstelling als teambaas van het rallyteam van Hyundai Motorsport is de eerste klus van Cyril Abiteboul in het FIA World Rally Championship. ‘Ik geniet van het vooruitzicht om bij Hyundai Motorsport aan de slag te gaan. In de autosport laat Hyundai zich steeds meer gelden en ik kijk er naar uit om alles te ontdekken over deze spectaculaire sport. Ik kan niet wachten om te beginnen.’

Hyundai Motorsport sloot het World Rally Championship 2022 af met een klinkende overwinning in Japan.

Recordaantal overwinningen in 2022

Vorig jaar greep het rallyteam van Hyundai Motorsport naast het rijders- en constructeurskampioenschap, maar werden wel vijf overwinningen – een record! – geboekt. In 2023 doet Hyundai Motorsport opnieuw een gooi naar beide titels. Alle ogen zijn gericht op Thierry Neuville, de kopman van de rally-équipe van Hyundai Motorsport. De Belg begint aan zijn tiende seizoen bij het succesvolle fabrieksteam.

Op de hoogte blijven van het nieuws rond Hyundai Motorsport en de prestaties van ons rallyteam in het FIA World Rally Championship (WRC)? Houd dan deze website goed in de gaten! Of meld je aan voor de digitale nieuwsbrief van Hyundai.

Inschrijven nieuwsbrief

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen