iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Dubbel podium voor Hyundai tijdens Rally van Estland

Hyundai Motorsport heeft uitstekende resultaten geboekt tijdens de Rally van Estland, de achtste ronde van het 2023-seizoen van het FIA World Rally Championship. Thierry Neuville wist samen met navigator Martijn Wydaeghe de tweede plaats te veroveren, achter winnaar Kalle Rovanperä. Het Hyundai-duo Esapekka Lappi/Janne Ferm pakte de derde plaats. Bekijk hier de review.

Rally van uitersten

De Rally van Estland was een rallyweekend vol met uitersten. Van foutloze en probleemloze rallystages tot nieuwe trajecten en technische uitdagingen. Zo verloor rallyduo Neuville en Wydaeghe de hybride boost van de i20 N Rally1 Hybrid tijdens de zogeheten Power Stage, net op een cruciaal moment. Maar de heren hebben wel voor hetere vuren gestaan. Ze hielden beiden het hoofd koel en behaalden uiteindelijk een knappe tweede plaats. Lappi en Ferm hadden tijdens het rallyweekend de handen vol aan Elfyn Evans, maar uiteindelijk bouwde het Hyundai Motorsport-duo een te grote voorsprong op. Daarmee werd de derde plaats veiliggesteld en daarmee ook belangrijke punten.

Uitslag Rally van Estland

1. Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen
2. Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai Motorsport)
3. Esapekka Lappi/Janne Ferm (Hyundai Motorsport)
4. Elfyn Evans/Scott Martin
5. Teemi Suninen/Mikko Markkula (Hyundai Motorsport)

WK-stand rijders

1. Kalle Rovanperä 170 punten
2. Elfyn Evans 115 punten
3. Thierry Neuville (Hyundai) 112 punten
4. Ott Tänak 104 punten
5. Sébastien Ogier 98 punten

WK-stand constructeurs

1. Toyota 331 punten
2. Hyundai 274 punten
3. M-Sport Ford 195 punten

Volgende uitdaging: Rally van Finland

Hyundai Motorsport heeft al vier keer dit seizoen een dubbele podiumplaats veroverd. Het Hyundai Shell Mobis World Rally Team is daarmee op ramkoers in het wereldkampioenschap rally met de Hyundai i20 N Rally1 Hybrid. De volgende uitdaging: de Rally van Finland. Deze negende ronde van het FIA World Rally Championship wordt verreden van 3 tot 6 augustus.

Maak ook kennis met de Hyundai i20

De Hyundai i20 N Rally1 Hybrid is gebaseerd op de Hyundai i20, een sportieve compacte middenklasser die bij elke Hyundai-dealer in de showroom staat en gebruikmaakt van 48-volt Mild Hybrid-technologie dat zorgt voor 3 tot 4 procent minder benzineverbruik en CO2-uitstoot. Benieuwd naar deze sportieve compacte middenklasser?

Ontdek de Hyundai i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen