iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Bob de Jong kiest voor rallyauto Hyundai i20 R5

De Nederlandse rallyrijder Bob de Jong gaat racen in een rallyauto Hyundai i20 R5. Met zijn spiksplinternieuwe bolide zal de oud-Nederlands kampioen vanaf 2018 uitkomen in de spectaculaire R5-klasse. Zijn eerste optreden echter is al op zondag 22 oktober. Dan neemt Bob de Jong in zijn Hyundai i20 R5 deel aan de Twente Rally.

Foto: Erik van ’t Land/RallyPicture

Ontwikkeld in Duitsland
Bob de Jong rijdt al drie seizoenen met een R5 en richtte zijn blik recentelijk op de in Duitsland bij Hyundai Motorsport ontwikkelde Hyundai i20 R5. Bij het fabrieksteam van Hyundai is de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan de ontwikkeling van deze auto en inmiddels zijn er al dertig van gebouwd.

Veel mogelijkheden
De goede resultaten van de Hyundai i20 R5 in verschillende nationale kampioenschappen overtuigden Bob de Jong van de vele mogelijkheden van de auto. ‘Daarom zijn wij met Hyundai gaan praten over de mogelijkheid om ook in Nederland met deze snelle Hyundai de strijd aan te gaan.’

Foto: Erik van ’t Land/RallyPicture

Engineer van het fabrieksteam
Na een bezoek aan Hyundai Motorsport in Duitsland raakte het project in een stroomversnelling. Bob de Jong was verheugd dat al voor de Twente Rally op zondag 22 oktober een Hyundai i20 R5 ter beschikking kon worden gesteld, inclusief de begeleiding van een engineer van het fabrieksteam.

280 pk
In de R5-klasse rijden van de WRC (World Rally Championship) afgeleide auto’s met een circa 280 pk leverende viercilinder 1,6 liter turbomotor en vierwielaandrijving. De aandrijving wordt aangestuurd door een sequentiële bak en alle rallyauto’s wegen zo’n 1.200 kg.

Koningsklasse
Behalve Hyundai hebben merken als Skoda, DS, Ford en Peugeot een model gehomologeerd voor deze R5-categorie. Vanaf 2018 zal in Nederland de R5-klasse de koningsklasse worden.

Ontdek zelf de Hyundai i20
Wist je dat de Hyundai i20 R5 is gebaseerd op onze productieauto Hyundai i20? In de klasse van de compacte middenklassers behoort hij tot de allerbesten. Benieuwd naar de Hyundai i20?

Ontdek de Hyundai i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen