iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Thierry Neuville ook in 2023 kopman rallyteam Hyundai Motorsport

Thierry Neuville is ook in 2023 de kopman van de rally-équipe van Hyundai Motorsport. Daarmee gaat de Belg zijn tiende seizoen in bij het succesvolle team, dat zijn thuisbasis heeft in Alzenau (Duitsland). De nummer drie van het FIA World Rally Championship (WRC) 2022 krijgt gezelschap van twee nieuwe teamgenoten: Esapekka Lappi en Craig Breen.

Hyundai moest op zoek naar twee nieuwe rijders na het vertrek van Ott Tänak en Oliver Solberg. De twee namen om uiteenlopende redenen afscheid van Hyundai Motorsport. Esapekka Lappi zal, net als Thierry Neuville, een volledig programma rijden in het WRC. De Fin boekte in 2022 drie overwinningen: in Zweden, Finland en België.

Esapekka Lappi rijdt in 2023, net als Thierry Neuville, een volledig programma voor Hyundai Motorsport in het WRC.

Craig Breen en Dani Sordo delen een auto

De Ier Craig Breen deelt zijn Hyundai i20 N Rally1 met Dani Sordo uit Spanje, die eveneens sinds 2014 deel uitmaakt van het rallyteam van Hyundai. De nieuwkomer kwam al eerder, van 2019-2021, uit voor Hyundai Motorsport en behaalde toen vier podiumplaatsen. Dani Sordo is met 182 WK-rally’s achter zijn naam de meest ervaren rijder.

Net als dit jaar wordt in 2023 gereden met hybride-rallyauto’s die de topklasse van de rallysport duurzamer moeten maken. Onder de motorkap van de Hyundai i20 N Rally1 ligt een hybride aandrijflijn waarbij de viercilinder 1,6-liter benzinemotor met turbo samenwerkt met een elektromotor van 100 kW en een 3,9 kWh batterijpakket.

Hyundai maakt zich sterk voor verduurzaming van de autosport en doet dat in het WRC met de hybride-rallyauto Hyundai i20 N Rally1.

Nog meer de nadruk op verduurzaming

Hyundai maakt zich al geruime tijd sterk voor verduurzaming van de autosport en wil nog meer de nadruk leggen op sportauto’s met geëlektrificeerde aandrijflijnen. Daartoe ontwikkelde Hyundai N, de sportieve divisie van Hyundai, onder meer de N Vision 74. Dat is een rijdend laboratorium waarmee Hyundai N nieuwe en geavanceerde technologieën test en ontwikkelt.

De overstap naar hybride past binnen de strategie van Hyundai om in de toekomst alleen nog maar elektrische auto’s te verkopen. Nu al loopt Hyundai wereldwijd voorop op het gebied van hybride-, plug-in hybride- en volledig elektrische aandrijflijnen en brandstofceltechnologie. De ervaring en kennis die Hyundai in het WRC opdoet, wil het gebruiken voor het verder verfijnen van zijn geëlektrificeerde modellengamma.Ontdek onze elektrische modellen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen