iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai Motorsport verwelkomt wereldkampioen Ott Tänak

Hij komt uit Estland, won dit jaar zes van de dertien verreden rally’s in het FIA World Rally Championship én is de nieuwe aanwinst bij Hyundai Motorsport: Ott Tänak. De kersverse wereldkampioen heeft voor twee seizoenen getekend.

Hyundai Motorsport kijkt erg uit naar de komst van Tänak. Het enthousiasme is wederzijds. Ott Tänak: ‘De ambities van Hyundai passen bij mijn ambities. Het is een grote eer om volgend jaar te mogen rijden voor dit succesvolle, professionele team. Ik heb groot respect voor wat Hyundai heeft bereikt; we strijden al een aantal seizoenen tegen elkaar. Ze hebben altijd een competitieve auto gehad. De coureurs zijn fantastisch en ik kijk ernaar uit om te zien wat we de komende jaren samen kunnen bereiken.’

Geschiedenis schrijven

Met Ott Tänak en Thierry Neuville, de nummer twee in het WRC, heeft Hyundai volgend jaar een topteam. Ott Tänak won dit jaar maar liefst zes van de dertien verreden rally’s en hij schreef geschiedenis door als allereerste coureur uit Estland het wereldkampioenschap rally op zijn naam te schrijven. Hij finishte – achter winnaar Thierry Neuville in zijn rallyauto Hyundai i20 WRC – als tweede in de Rally van Spanje: genoeg om titelverdediger Sebastien Ogier te onttronen.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Hyundai? Meld je dan nu aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.

Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen