iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Allereerste zege Kevin Abbring voor Hyundai

Kevin Abbring heeft de Rallye du Var op naam geschreven. Het was de eerste overwinning van de Nederlander in dienst van Hyundai Motorsport. Met zijn speciaal door Hyundai ontwikkelde rallyauto voor privéteams en klanten Hyundai i20 R5 bleef hij onder meer Stéphane Lefebvre in de sneller geachte Citroën DS3 WRC voor.Zijn overwinning in Sainte-Maxime, aan de Côte d’Azur, betekende de bekroning op het harde werken in het jaar. Kevin Abbring was als testrijder van Hyundai voor een groot deel verantwoordelijk voor het testen met de nieuw ontwikkelde Hyundai R5.

1,6 liter turbomotor met 300 pk
De Hyundai i20 R5 is vooral bestemd voor privéteams en klanten. Net als de Hyundai i20 WRC zijn R5-modellen uitgerust met een 1,6 liter turbomotor met 300 pk. Met de Hyundai i20 R5 kwam Kevin Abbring afgelopen seizoen een aantal keren uit in de WRC2-categorie.

Alles over de Hyundai i20
Onze rallyauto Hyundai i20 R5 is gebaseerd op onze productieauto Hyundai i20. In de klasse van de compacte hatchbacks was hij medio dit jaar nog te sterk voor concurrenten als de Ford Fiesta, Skoda Fabia en Opel Corsa. Benieuwd naar de Hyundai i20?

Alles over de Hyundai i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen