iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Bob de Jong onfortuinlijk in Eurol Hellendoorn Rally

Bob de Jong moet prolongatie van zijn Nederlandse titel waarschijnlijk uit zijn hoofd zetten. De rallyrijder schoof met hoge snelheid van de weg in de Eurol Hellendoorn Rally en moest de strijd staken. Bekijk hieronder de spectaculaire beelden.

Voortvarend van start

Bob de Jong en zijn navigator Erik de Wild begonnen voortvarend aan de 40ste editie van de Eurol Hellendoorn Rally en boden de Franse toprijder en latere winnaar Stéphane Lefebvre goed partij. Vanaf de start was het duidelijk dat Lefebvre de toon zou zetten, maar Bob de Jong gaf zich niet meteen gewonnen en sloot aan op de derde plaats.

Mede door de deelname van oud-Formule 1-coureur Jos Verstappen waren tienduizenden bezoekers op het evenement afgekomen en slaagde de organisatie erin een mooie wedstrijd voor te schotelen met spectaculaire klassementsproeven en een sterk deelnemersveld. ‘Het was wel lastig om in het ritme te komen’, aldus Bob de Jong. ‘Omdat er zware buien werden voorspeld, waren vooral de bandenkeuze en de afstelling moeilijk.’

Bob de Jong in zijn Hyundai i20 R5 in actie in de Eurol Hellendoorn Rally (foto Marije van der Vliet).

Met hoge snelheid van de weg

Het Hyundai-duo handhaafde zich op de eerste proeven op de derde plaats, waarbij ze onder andere Jos Verstappen op achterstand zetten. Op de negende proef ging het echter mis. In een snelle rechterbocht schoof de Hyundai i20 R5 met hoge snelheid van de weg, tolde om zijn as en belandde uiteindelijk in het struikgewas.

‘Het is nu al wel duidelijk dat de schade zo groot is dat deelname aan de Twente Rally komende maand wellicht een te grote uitdaging vormt’, aldus een realistische Bob de Jong. ‘Daarmee lijkt het seizoen helaas ten einde. Spijtig, maar dat hoort ook bij rallysport.’

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen