iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Succesvol Hyundai-duo grijpt zilver in Twente Rally

Bob de Jong heeft het seizoen op fraaie wijze afgesloten. In de Twente Rally eindigde hij knap als tweede achter de nieuwe Nederlands kampioen Hans Weijs. Minstens zo fraai was de prestatie van Erik de Wild. De co-piloot van het succesvolle Hyundai-duo greep in de laatste rally van het seizoen de titel bij de navigators. Kijk hieronder voor een mooie impressie van de Twente Rally.

Seizoen positief afsluiten

Na de onfortuinlijke crash in de Eurol Hellendoorn Rally moest de knop om bij het team van Bob de Jong. De kampioen van vorig jaar wist dat de kans op titelprolongatie minimaal was, maar wilde het seizoen graag op positieve wijze afsluiten.

En daarin slaagden Bob de Jong en Erik de Wild met glans. ‘We waren al blij dat we konden starten; ons team heeft keihard gewerkt om de auto na de crash in Hellendoorn op tijd klaar te krijgen. We kozen voor een veilige afstelling en dito banden om weer vertrouwen op te doen.’

Bob de Jong en Erik de Wild in hun Hyundai i20 R5 in actie in de Twente Rally (foto Marije van der Vliet).

Andere afstelling en andere banden

Op de tweede dag was het vertrouwen helemaal terug en koos Bob de Jong koos gaandeweg de rally voor een andere afstelling en andere banden op zijn Hyundai i20 R5. Daardoor verbeterden de tijden en kon hij zijn op de eerste dag veroverde derde plaats vasthouden.

Uiteindelijk zegevierde Weijs en daarmee onttroonde hij Bob de Jong als Nederlands kampioen. ‘Ik ben reuze blij met de tweede plaats in de rally en in het kampioenschap. Van Hans Weijs verliezen is geen schande en hij is de terechte kampioen. Deze prestatie echt het resultaat van teamwork. En de titel bij de navigators voor Erik is een bekroning op het seizoen.’

Bob de Jong (rechts) en Erik de Wild vieren hun tweede plaats in de Twente Rally (foto Marije van der Vliet).

Ontdek de Hyundai i20

De rallyauto Hyundai i20 R5 van Bob de Jong is gebaseerd op de productieversie van de Hyundai i20 die gewoon bij jouw Hyundai-dealer in de showroom staat. Benieuwd naar de Hyundai i20?


Ontdek de Hyundai i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen