iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Bob de Jong begint Open NK 2022 met een mooie podiumplaats

Bob de Jong is het Open Nederlands Rallykampioenschap prima begonnen. In de eerste wedstrijd van het seizoen, JACK’s Drenthe Rally, eindigde de regerend Nederlands kampioen in zijn Hyundai i20 R5 keurig als derde. Bekijk onderstaande video voor een mooie sfeerimpressie.

Remproblemen vormen spelbreker

Bob de Jong kampte vanaf het begin met remproblemen: ‘Dat was niet fijn, want op die snelle proeven wil je kunnen vertrouwen op de remmen en daardoor verloren wij meteen al kostbare tijd.’ Ontluchten en nieuwe remblokken boden geen soelaas, waardoor de doelstelling werd bijgesteld. ‘Het Open Nederlands Rallykampioenschap is dit jaar ons doel, dus we gaan voor een solide eindklassering’, aldus Bob de Jong

Uiteindelijk werd duidelijk dat het remprobleem te maken had met een niet optimaal werkende remvloeistof van Brembo – waarschijnlijke een flesje uit een verkeerde badge. ‘Met dit product heb ik al 10 jaar uitstekende ervaringen, maar dit kan natuurlijk gebeuren.’ Met zijn nieuwe navigator Erik de Wild verliep de samenwerking erg goed: ‘Na ons debuut samen in Twente kwam hier in Drenthe de bevestiging van onze klik.’

De volgende rally van het ONRK is op zaterdag 21 mei. Dan wordt in de omgeving van Son en Eindhoven de ELE Rally verreden.

Navigator Erik de Wild (links) en Bob de Jong overleggen tijdens de service van JACK's Drenthe Rally (foto Marije van der Vliet).

Ontdek de Hyundai i20

De rallyauto Hyundai i20 R5 van Bob de Jong is gebaseerd op de productieversie van de Hyundai i20 die gewoon bij jouw Hyundai-dealer in de showroom staat. Benieuwd naar de Hyundai i20?

Ontdek de Hyundai i20

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen