iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Bob de Jong vol vertrouwen naar Hellendoorn Rally

Bob de Jong reist vol goede moed af naar Hellendoorn voor de een na laatste ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap. In de Short Rally Kasterlee in België tankte hij het nodige zelftrouwen door samen met zijn navigator Erik de Wild een keurige tweede plaats in de wacht te slepen.

Bob de Jong begon voortvarend in Kasterlee en lieten meteen op de eerste proef de snelste tijd noteren. Zijn deelname aan de korte rally in België, met vier rondes van twee klassementsproeven, was vooral bedoeld om te testen met de Hyundai i20 R5 en om wedstrijdritme op te doen.

Tevreden met tweede plaats

Vijf proeven lang wisten Bob de Jong en Erik de Wild de concurrentie achter zich te houden, waaronder Hans Weijs (Ford Fiesta R5) en Erik van Loon met de WRC Subaru Impreza. Die laatste was uiteindelijk iets te snel voor Bob de Jong die zich tevreden toonde met de tweede plaats.

‘We hadden zeven weken niet meer gereden sinds de GTC Rally en met Hellendoorn voor de boeg leek het ons goed om de draad weer op te pakken’, vertelde Bob de Jong aan de finish in Kasterlee. ‘We hebben de set-up van de auto nog kunnen verbeteren en dat is voor nu het belangrijkst.’

In de Eurol Hellendoorn Rally op 16 en 17 september verdedigt Bob de Jong zijn leidende positie in het Open Nederlands Rally Kampioenschap. Met maar liefst vier kanshebbers op de titel, waaronder de gedoodverfde favoriet Hans Weijs, belooft de rally een enorm spektakelstuk te worden.

Ontdek zelf de Hyundai i20

Wist je dat de rallyauto Hyundai i20 R5 net als de rallyauto Hyundai i20 WRC is gebaseerd op de productieversie van de Hyundai i20 die gewoon bij jouw Hyundai-dealer in de showroom staat? Die moet je zeker een keer komen uitproberen!


Maak een proefrit

 

Foto Noor de Wild.

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen