iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Rallysucces op Nederlandse en Italiaanse bodem

Nationaal en internationaal succes voor de rallyrijders van Hyundai. Op Nederlandse bodem stond er geen maat op Bob de Jong. De veelvoudig Nederlands kampioen domineerde van start tot finish in de ELE Rally en liet geen spaan heel van de concurrentie. Ruim anderhalf duizend kilometer zuidelijker greep Thierry Neuville de winst in de WK-wedstrijd op Sardinië. Het was de achttiende overwinning van de Belg in dienst van Hyundai Motorsport. Bekijk hieronder de spectaculaire beelden.

Eerbetoon aan Craig Breen

Thierry Neuville droeg zijn zege op aan Craig Breen. De teamgenoot van de Belg verongelukte op 13 april tijdens een testrit voor de rally van Kroatië. Neuville kwam aan de leiding nadat klassementsleider Sébastien Ogier in de fout gegaan was. Op de slotdag stond hij zijn leidende positie niet meer af. Zijn Finse teamgenoot Esapekka Lappi maakte het succes voor Hyundai Motorsport compleet met de tweede plaats.

Uitslag Rally van Sardinië

 1. Thierry Neuville (Hyundai)
 2. Esapekka Lappi (Hyundai)
 3. Kalle Rovanperä
 4. Elfyn Evans
 5. Andreas Mikkelsen

WK-stand rijders

 1. Kalle Rovanperä 118 punten
 2. Thierry Neuville (Hyundai) 93 punten
 3. Ott Tänak 85 punten
 4. Elfyn Evans 83 punten
 5. Sébastien Ogier 70 punten

WK-stand constructeurs

 1. Toyota 235 punten
 2. Hyundai 212 punten
 3. M-Sport Ford 148 punten
Bob de Jong en Erik de Wild snellen naar de zege in de 58ste ELE Rally.

Bob de Jong soeverein naar winst

De ELE Rally draaide uit op een ware slijtageslag; slechts 43 van de 71 gestarte equipes haalden de finish na twee dagen strijd over de klassieke klassementsproeven die de ELE Rally zo uniek maken. Met 14,8 seconden voorsprong op de Duitse toprijder Björn Satorius (Ford) en 20,3 seconden op Hyundai-rallyrijder Kevin van Deijne sloten Bob de Jong en navigator Erik de Wild de eerste dag af.

Die marge wist Bob de Jong met verve te verdedigen, ondanks een technisch probleem waardoor de concurrentie weer iets dichterbij kon komen. Uiteindelijk noteerde hij acht gewonnen klassementsproeven. In de stand om het Open Nederlands Rally Kampioenschap 2023 naderde Bob de Jong klassementsleider Björn Satorius tot op een punt. Bekijk hieronder de beelden van de ELE Rally.

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen