iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

VIDEO: Roland Tameling test de KONA Electric

De Hyundai KONA Electric is een van de populairste elektrische auto's van Nederland. Dat blijkt uit cijfers van de RDW. Maar wat maakt deze volledig elektrische SUV nu zo populair? Om daar achter te komen kroop autojournalist Roland Tameling achter het stuur van de Hyundai KONA Electric. ‘Stiekem heb je gewoon 204 pk en een lading trekkracht waar je u tegen zegt.’ Bekijk hieronder zijn rijtest.

KONA Electric – riant rijbereik van 449 km

De Hyundai KONA Electric – met slechts 8% bijtelling voor zakelijk rijders – is de eerste volledig elektrisch aangedreven compacte SUV in Europa. Een baanbrekende zero emissie-auto (wegenbelastingvrij) met een riant rijbereik van 449 km (volgens WLTP-richtlijnen) op een volle batterij. Ook nieuwsgierig geworden naar de KONA Electric? Ontdek hem op deze speciale pagina. Of kom hem van dichtbij bekijken bij de dealer.

Boek een gratis proefrit

Ook voor jou getest: de NEXO

Behalve de Hyundai KONA Electric testte Roland Tameling ook de Hyundai NEXO. Met zijn slimme brandstofceltechnologie is deze waterstof-elektrisch aangedreven SUV een heel speciale auto. Benieuwd wat Roland Tameling van de NEXO vindt?

Bekijk rijtest NEXO

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen