iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

VIDEO: Roland Tameling test de NEXO

De Hyundai NEXO is een heel bijzondere auto. Onder de motorkap ligt geen verbrandingsmotor, maar een brandstofcel die waterstof omzet in elektriciteit waarmee de elektromotor wordt aangedreven. De Hyundai NEXO rijdt dus volledig elektrisch, zonder daarvoor een batterij te hoeven opladen. ‘Hartstikke slim’, vindt autojournalist Roland Tameling die de NEXO uitgebreid aan de tand voelde. Bekijk hieronder zijn rijtest.

NEXO – 4% bijtelling over gehele catalogusbedrag

Zakelijk rijders betalen slechts 4% bijtelling over het gehele catalogusbedrag van de Hyundai NEXO. Sinds 2019 is er, voor de categorie van 4% bijtelling, een maximum van € 50.000,- fiscale waarde. Voor bedragen daarboven geldt het bijtellingspercentage van 22%. Uitzondering hierop zijn auto’s die op waterstof rijden. Dat is een belangrijk voordeel van de Hyundai NEXO ten opzichte van batterij-elektrische auto’s met een fiscale waarde boven de € 50.000,-.

Boek een gratis proefrit

Ook voor jou getest: de KONA Electric

Behalve de Hyundai NEXO testte Roland Tameling ook de Hyundai KONA Electric. Deze volledig elektrisch aangedreven SUV heeft een riant rijbereik van 449 km (WLTP) op een volle batterij. Benieuwd wat Roland Tameling van de KONA Electric vindt?

Bekijk rijtest KONA Electric

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen