iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

4 briljante slimmigheidjes in de nieuwe TUCSON

Auto’s worden steeds slimmer. En dat je voor zo'n intelligent vervoersmiddel niet meteen de hoofdprijs hoeft te betalen, bewijst de nieuwe TUCSON. Of zoals autojournalist Roland Tameling van het AD concludeert na een uitgebreide testrit in de kakelverse SUV: 'Dit is een van de veiligste en meest geavanceerde (betaalbare) familieauto’s van het moment.' Maar over welke slimmigheidjes hebben we het eigenlijk? Deze 4 kwamen we tegen in het AD (lees verder onder de foto):

Wanneer je in de nieuwe Hyundai TUCSON de richtingaanwijzer activeert zie je op het cockpitscherm het verkeer in de dodehoek.

1. Wat een briljante vondst is dit. Zet je knipperlicht aan en de Hyundai TUCSON activeert de camera onder de buitenspiegel aan de kant waar je heen wilt: het beeld naast de auto dat de camera registreert, zie jij vervolgens kraakhelder weergegeven op het cockpitscherm voor je neus. Ziedaar: het einde van de dode hoek.

2. Neem het subtiele piepje dat hij laat horen als jij, terwijl je dagdromend voor het verkeerslicht staat te wachten, niet doorhebt dat de auto vóór je optrekt. Leading Vehicle Departure Alert, heet het: een kleine moeite voor de auto, maar het scheelt een hoop verkeersergernis.

De achterklep gaat automatisch open zodra je drie seconden stilstaat bij de achterkant van de Hyundai TUCSON.

3. Nog zo’n functie is de automatische achterklep die ‘voelt’ of je in de buurt bent. Bij de TUCSON hoef je niet langer klungelig onder de achterbumper te schoppen in de hoop dat de sensor je voet opmerkt (zoals bij veel andere ‘handsfree’ achterkleppen), maar is het voldoende om drie seconden stil te staan bij de achterkant van de auto. Blijf je lang genoeg staan, dan snapt de auto dat je waarschijnlijk toegang tot de bagageruimte wilt. Ideaal wanneer je met volle handen staat.

4. Ook goed om te weten dat de TUCSON voorop loopt waar het aankomt op zogenoemde passieve veiligheidsvoorzieningen, die dus niet actief meehelpen tijdens het rijden. De meest opvallende is de extra airbag tussen de voorstoelen: mocht het toch fout gaan, moet die bij een zijdelingse botsing voorkomen dat de voorste passagiers tegen elkaar aan klappen. Opnieuw: waarom heeft niet elke nieuwe auto dat aan boord?

De hele test op AD.nl lees je hier.

De nieuwe Hyundai TUCSON is een van de veiligste en meest geavanceerde (betaalbare) familieauto’s van het moment.

Maak zelf kennis met de TUCSON

De nieuwe Hyundai TUCSON is in alle opzichten een revolutionaire auto: niet alleen vanwege zijn flamboyante design, slimme technologieën en uitgebreide veiligheidsuitrusting, maar ook door zijn zeer rijke standaarduitrusting en scherpe prijzen. Ontdek hem op deze speciale pagina of kruip zelf achter het stuur voor een proefrit.


Maak een proefrit

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen