iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hé Siri, hoe werkt dat nu eigenlijk, Apple CarPlay?

Apple CarPlay is een heel handige en superveilige manier om je iPhone veilig in de auto te gebruiken. Alles wat je nodig hebt verschijnt op het geïntegreerde scherm van jouw Hyundai. Maar hoe werkt Apple CarPlay nu eigenlijk? En wat kun je er allemaal mee? iCreate Magazine ging op ontdekking uit in de Hyundai IONIQ Electric en kwam met een aantal aardige bevindingen.

Het infotainmentsysteem in de IONIQ Electric wordt dankzij CarPlay helemaal overgenomen door de iPhone, met alle gemakken en voordelen die je al van Apple’s telefoon kent.

Het werkt allemaal ook bijzonder stabiel. De icoontjes, de menu’s … alles is vertrouwd en je weet het snel te vinden.

Apps die je op je iPhone hebt en die CarPlay ondersteunen, verschijnen automatisch op het scherm in de auto.

Een route plannen of een muziekje of podcast opzetten was nog nooit gemakkelijker.

En uiteraard is met CarPlay ook Siri helemaal geïntegreerd in je auto. Zeg wat je wilt, en Siri doet het voor je zodat jij je kunt focussen op het rijden.

Met Hyundai Bluelink kun je bepaalde functies van de IONIQ Electric op afstand bedienen, zoals het regelen van de airco en het vergrendelen en ontgrendelen van de portieren.

Het infotainmentsysteem in de IONIQ Electric is volledig ‘connected’, dankzij Bluelink. Zo kun je de auto op afstand via je iPhone ver- en ontgrendelen, het accupercentage opvragen of een diagnose uitvoeren.

Zit je in de Hyundai en sluit je je iPhone aan, dan komt het brede beeldscherm van het infotainment-systeem in de IONIQ Electric goed van pas bij de nieuwe mogelijkheden van CarPlay in iOS 13.

In de Hyundai IONIQ Electric is de verbinding via CarPlay een kwestie van de iPhone via een Lightning-kabel op de usb-poort van de auto aansluiten.

Via Siri kun je zo’n beetje alles doen wat je tijdens het rijden met je auto nodig hebt. Appjes inspreken, navigeren naar een nieuwe bestemming of een muziekje opzetten? Dat werkt het gemakkelijkst en het veiligst door het gewoon te zeggen.

Uiteraard kun je ook met CarPlay gewoon ‘Hé Siri’ roepen. Dan kun je je handen mooi aan het stuur houden!

Het hele artikel op iCreate Magazine lees je hier.

Ontdek Hyundai Bluelink

Hyundai’s nieuwste modellen zijn uitgerust met Bluelink. Via een app op je smartphone kun je zo bepaalde functies op afstand bedienen, zoals het regelen van de airco en het vergrendelen en ontgrendelen van de portieren. Bluelink brengt slimme connectiviteit rechtstreeks in je Hyundai. daarmee wordt elke rit nog comfortabeler en aangenamer.


Ontdek Hyundai Bluelink

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen