iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

i30 Wagon op de sportieve toer

Een Hyundai i30 Wagon in een sportief jasje … hoe verleidelijk is dat? Oordeel zelf! Net als de i30 5-deurs en de i30 Fastback kreeg de i30 Wagon een flinke update. En in navolging van de i30 5-deurs en de i30 Fastback is de i30 Wagon straks ook verkrijgbaar in de op de autosport geïnspireerde uitvoering N Line.

Alle drie carrosserievarianten van de Hyundai i30 zijn helemaal vernieuwd. Wat vooral opvalt is het nóg modernere design van de i30 5-deurs, i30 Fastback en i30 Wagon. De voor- en achterbumper ondergingen een metamorfose, net als de 16- en 17-inch velgen, de grille en de LED-dagrijverlichting (DRL). Deze is nu V-vormig en geeft de Hyundai i30 een strakke, supersportieve look.

Smartphone draadloos koppelen

In de vernieuwde Hyundai i30 ben je helemaal connected. Je kunt je smartphone draadloos koppelen met de auto en ook is er de mogelijkheid om je smartphone draadloos op te laden. Voor een unieke gebruikservaring is de vernieuwde Hyundai i30 uitgerust met een 7-inch digitaal cluster en een 10,25-inch touchscreen. Uiteraard is het systeem compatible met Android Auto en Apple CarPlay.

Optimaal connected met Bluelink

Hyundai levert de vernieuwde i30 met Hyundai Bluelink. Daarmee ben je altijd optimaal verbonden met de auto, waar je je ook bevindt. Met de speciale Bluelink-app op je smartphone kun je de voertuigstatus, bedieningsfuncties en andere Bluelink-functies controleren. Ook kun je op elk gewenst moment en vanaf elke locatie op afstand opdrachten naar de auto versturen.

Nog veiliger met Smart Sense

In zijn klasse behoort de vernieuwde Hyundai i30 tot de allerveiligste auto’s. Het technologiepakket Hyundai Smart Sense is verder uitgebreid en biedt nu nog meer veiligheidssystemen, waaronder Lane Following Assist (LFA), Rear Collision-Avoidance Assist (RCA) en Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA). Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) kreeg een upgrade; het verbeterde systeem herkent nu niet alleen voertuigen en voetgangers, maar ook fietsers.

Ruime keuze uit motoren

Welke aandrijflijn gaat het worden? Ook daarin is voldoende keuze. Wordt het de nieuwe 1.5-liter benzinemotor met Dual Port Injection van 81 kW (110 pk)? Of de 1.0-liter T-GDI-benzinemotor met 88 kW (120 pk)? Nieuw is dat deze motor optioneel te combineren is met 48-volt Mild-Hybrid-technologie voor een lager brandstofverbruik. De top van het motorengamma, de nieuwe 1,5-liter T-GDI-benzinemotor met 118 kW (160 pk), is standaard voorzien van het 48-volt Mild-Hybrid-systeem.

Blijf op de hoogte

De vernieuwde Hyundai i30 komt na de zomer van 2020 naar Nederland. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Hyundai i30? Meld je dan nu aan voor de gratis digitale Hyundai i30-nieuwsbrief van Hyundai.


Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen