iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Pers onder de indruk van nieuwe IONIQ Electric

De media besteden volop aandacht aan de nieuwe Hyundai IONIQ Electric die binnenkort in Nederland te koop is. Nog voordat hij in de showroom verschijnt mocht de pers hem uitgebreid aan de tand voelen. Bekijk hieronder de testverslagen.

‘Slimme app om op afstand contact te houden’

De toevoeging van Bluelink is een mooie aanwinst voor de IONIQ Electric, vindt AutoWeek. “Hyundai heeft nu een slimme app voor de auto waarmee je op afstand contact houdt. […] Daarmee kun je zien hoe ver hij is opgeladen, wat is mijn range – dat kun je gewoon vanuit huis zien – en je kunt zoals bij andere elektrische modellen bijvoorbeeld je stoelverwarming aanzetten voordat je weggaat of de airco aanzetten terwijl je nog aan de laadpaal staat.”

Bekijk hier de video van AutoWeek.

‘Heel slim is de automatische regenereerfunctie’

Het Algemeen Dagblad is zeer te spreken over de automatische regenereerfunctie in de IONIQ Electric: “Tijdens het remmen kan de IONIQ energie opslaan in de accu’s. De mate van remkracht kun je instellen in vier standen via flippers aan het stuur, maar je kan het systeem ook zelf de optimale stand laten uitzoeken. […] Zodra je naar beneden rolt, verhoogt de IONIQ de terugwinkracht en bespaar je dus ongemerkt stroom. Zeer doordacht!”

Lees hier het volledige testverslag van het AD.

‘De IONIQ Electric voelt echt wel vlot aan’

Autovisie is aangenaam verrast door de rijkwaliteiten van de IONIQ Electric. “Hyundai heeft de IONIQ Electric een sterkere elektromotor gegeven. Dat was eerst 116 pk en is nu 136 pk. […] Je zou denken dat dat misschien niet heel veel is, maar de auto voelt echt wel vlot aan. Je hebt continu die trekkracht, die is altijd beschikbaar. […] Het zwaartepunt ligt lekker laag. Hij rijdt eigenlijk veel leuker dan je zou verwachten.”

Bekijk hier de video van Autovisie.

‘De zuinigste elektrische auto van dit moment’

Vlogger InstaAutoVlog was diep onder de indruk van de nieuwe IONIQ Electric. “Het is een auto waarmee je vrij gemakkelijk tussen de 250 en 300 km mee kan afleggen in de dagelijkse praktijk. Dat is echt wel heel goed. […] Ik ben vandaag van Amsterdam naar Apeldoorn gereden en noteerde een gemiddeld verbruik van 11,6 kWh op 100 km. Dat is bizar zuinig, dat heb ik niet eerder meegemaakt. Dit is misschien wel by far de zuinigste elektrische auto van dit moment.”

Bekijk hier de video van InstaAutoVlog.

Profiteer dit jaar nog van 4% bijtelling!

Wil jij ook elektrisch rijden? Kom dan snel langs voor een proefrit. De Hyundai IONIQ Electric is direct uit voorraad leverbaar. Zakelijk rijders profiteren daarom dit jaar nog van een gunstige 4% bijtelling.

Ontdek de IONIQ Electric

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen